Šport > Košarka
4976 ogledov

Dončića bo trenirala tudi nosečnica

Jenny Boucek Twitter Dallas Mavericks
Jenny Boucek je nova trenerka Dallas Mavericks.

Ne le Becky Hammon pri San Antonio Spurs še en NBA-klub iz Teksasa bo imel pomočnico glavnega trenerja. Pred dnevi so Dallas Mavericks, klub našega Luke Dončića, sklenili sodelovanje z Jenny Boucek. V minuli sezoni je delala pri Sacramento Kings, pred tem pa v ženski NBA-ligi.

luka dončić goran dragić Visoke ambicije Šport Dallas po zaslugi Dončića prehitel Dragićev Miami

Dodaten razlog, da je to danes novica številka 1 v ameriških košarkarskih medijih, pa je, da je Boucekova tudi noseča. "Navdušena sem. Dve moji največji želji sta se uresničili istočasno," je za ESPN povedala 44-letnica, ki se je odločila za umetno oploditev. Čeprav bo mati samohranilka, namerava istočasno delali pri Mavericksih in z ekipo potovati po tekmah. Porodniška v ZDA sicer traja le 12 tednov. "Ali bom zmogla oboje? Je to mogoče? V NBA se to še ni zgodilo," razmišlja Boucekova. 

"To je pomemben trenutek za ligo," je povedal glavni trener Dallasa, Rick Carlisle. "Sposobne trenerke so danes realnost. So zelo pametne. In zelo zahtevne. Sodijo v to ligo." Vseeno dodaja, da mora biti materinstvo na prvem mestu.

Saša in Luka Dončić Dončić Šport Saša Dončić sinu Luki: Nikoli nisem bil popoln oče
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.