Šport > Košarka
5342 ogledov

Priljubljeni Miha zapustil izbrano vrsto

Mike Tobey Profimedia
Mike Tobey zapustil reprezentanco, Josh Nebo stopil v njegove čevlje.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je opravil prvi rez v ekipi pred odhodom na kvalifikacijski turnir za olimpijske igre. Ekipo je zapustil Mike Tobey, saj bo mesto naturaliziranega igralca zdaj zasedel Josh Nebo.

 

Po pravilih Mednarodne košarkarske zveze (Fiba) ima lahko vsaka reprezentanca po enega naturaliziranega igralca. Američan Mike Tobey je slovensko državljanstvo dobil junija 2021 in bil od tedaj vedno na razpolago selektorju. Član reprezentance je bil na olimpijskih igrah v Tokiu, na evropskem prvenstvu v Nemčiji in tudi kvalifikacijah. S svojimi predstavami se je priljubil slovenskim ljubiteljem košarke, ki so mu nadeli ime 'Miha'.

Zdaj bo v njegove čevlje stopil rojak Josh Nebo, igralec Maccabi Tel Aviva, ki bo tako postal peti ameriški naturalizirani košarkar v slovenski reprezentanci po Arrielu McDonaldu, Anthonyju Randolphu, Jordanu Morganu in Tobeyju.

Slovenija - Litva | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Na jutrišnji tekmi z Brazilijo v ekipi ne bo Mike Tobeya. Po pogovoru s selektorjem sta namreč sprejela odločitev, da lahko predčasno zapusti reprezentanco," je zapisala Košarkarska zveza Slovenije.

"Miku Tobeyju se zahvaljujem za izjemen korekten odnos in odlično delo na treningih. Nedvomno je slovenski reprezentanci v teh slabih treh tednih izjemno pomagal," pa je dodal selektor Sekulić.

Komentarjev 3
  • Ender3 22:24 27.junij 2024.

    Bodi hladen, hladen ali vroč, ker če boš mlačan te izpljunemo proč. Tako poje Šifrer in na to spominja skupna odločitev..

  • Nelaži 21:25 27.junij 2024.

    dobro je pomagal reprezentanci teh zadnjih par let. Morda se še vrne. Žal ni imel sreče v Crveni Zvezdi in ni veliko igral. Upam, da se mu je KZS zahvalila za sodelovanje.

Sorodne novice