Šport > Košarka
21436 ogledov

Nove podrobnosti v aferi o Dončićevem podpisu

luka dončić Reševalni pas/Twitter Luka Dončić bo pri Dallas Mavericks v naslednjih treh letih zaslužil 18,5 milijona dolarjev.
Zgodba okrog sporne menjave zastopnika Luke Dončića se razpleta, vpletenih je vse več oseb.

V preteklih dneh je v Sloveniji ogromno pozornosti požel domnevni prevarantski poskus menjave agenta Luke Dončića. Njegova mati Mirjam Poterbin je konec julija policija prijavila poskus ponarejanja njenega in Lukinega podpisa na pogodbi, ki bi pravice za zastopanje Dončića iz rok Billa Duffyja prenesla na Charlesa Briscoeja. Poleg ponarejenega podpisa je bila pogodbi priložena tudi kopija košarkarjeve izgubljene in takrat že preklicane osebne izkaznice.

Zgodbo je odkrila Televizija Slovenija in za komentar povprašala Lukinega očeta Sašo Dončića. Ta je sprva zanikal kakršnokoli vpletenost v dogodke, nato pa so na nacionalki našli videoposnetek, na katerem Saša Dončić pravi: "Moje ime je Saša, sem oče Luke Dončića. Tukaj sem s svojim dobrim prijateljem Slavkom. Storil bom vse, kar lahko, da bi Billa Duffyja odstranili od Luke Dončića."

Luka Dončić Šport Spletke v družini Dončić

Omenjeni Slavko, za katerega je Saša Dončić sprva trdil, da ga ne pozna, je Slavko Djurić - v Srbiji rojeni in v ZDA odraščajoči športni menedžer. Spoznala sta se prek človeka po imenu Duško Drlačić. Gre za v Sarajevu rojenega voznika, ki živi v Torontu. Slednji je z Djurićem začel sodelovati pred sedmimi leti. "To sodelovanje je videti tako, da me on vsake toliko časa pokliče in prosi, naj dobim informacije glede kakšnega košarkarja ali telefonske številke njegovih staršev. Ker jaz poznam vse od Triglava do Gevgelije, povsod imam nekoga in ni mi težko priti to informacij. To je majhen prostor, ni to Amerika," je za Televizijo Slovenija povedal Drlačić.

Dejal je še, da je po Djurićevem pozivu v dveh dneh prišel do telefonske številke Saše Dončića, v pogovoru pa mu je oče mladega košarkarja zatrdil, da ne želi niti evra na sinov račun, da pa bi z veseljem videl, če Luke ne bi več zastopal Bill Duffy. Drlačić je vzpostavil stik med Djurićem in Sašo Dončićem, sestala sta se julija lani v Ljubljani. Drlačić je vzel v bran Sašo Dončića, češ: "On sploh ni vedel, kako se Slavko piše. Poklical me je pred dvema dnevoma in vprašal, ali je mogoče, da je to ta Slavko, o katerem zdaj poročajo mediji."

Luka Dončić bo pri Dallas Mavericks v naslednjih treh letih zaslužil 18,5 milijona dolarjev.

Tudi Djurić je za TV Slovenija zatrdil, da se je s starejšim Dončićem srečal le enkrat. Dejal je, da je hotel posredovati pri menjavi Lukinega agenta, a da je pri tem želel zaslužiti na zakonit način. "Začutil sem, da tukaj stvari vodi mama, ne pa on, in to mi je Saša tudi sam priznal. Zato sem preusmeril fokus na Lukovo mamo," je nadaljnje aktivnosti na tem področju opisal Djurić in nato pojasnil, da je bil pri prepričevanju Mirjam Poterbin neuspešen, pogorel je tudi pri prošnji za marketinško sodelovanje.

Djurić je odločno zanikal, da bi sam ponaredil kakršnekoli dokumente. "Jaz, Slavko Djurić, vam zatrjujem, da nisem nikoli ponaredil ničesar Lukovega. Nimam nobenih ponarejenih papirjev ali osebnih izkaznic. (...) Pa saj je Luka znana osebnost, ni neki Nezemljan, ki ga nihče ne pozna. Vse te stvari so preverljive! Ko podpišeš pogodbo s klientom, moraš biti zraven, osebno prisoten," je za TV Slovenija še povedal Djurić.

Luka Dončić Adam Silver nabor Sacramento Kings Šport Legenda pojasnila, zakaj niso izbrali Dončića

Saša Dončić je v petek gostoval v Odmevih in potrdil besede Djurića in Drlačića. Svoje nezadovoljstvo nad Duffyjem je utemeljil z besedami, da je sedanji Lukin agent mladeniča pri zgolj 15-ih letih prepričal v sodelovanje, potem ko mu je pogodbo z Realom in Nikejem zagotovil prejšnji zastopnik.

Nekdanji košarkar je potrdil, da se je sestal z Djurićem."Pogovarjala sva se o marsičem. Ena od zgodb je bila tudi, kdo bo agent Luke Dončića (...) Rekel sem, da se bom potrudil, da Bill Duffy ne bo več agent Luke Dončića. Tega nisem nikoli skrival." Pojasnil je, da je Slavka Djurića poznal pod drugim priimkom, in da je zato na prvotno novinarsko vprašanje o poznanstvu z omenjenim odgovoril, da ga ne pozna.

Komentarjev 3
  • Tatjana Ha 10:42 19.avgust 2018.

    Mislim, da mama tu ni noben problem prej pozitivnost, problem so paraziti moškega spola

  • porko2 23:18 18.avgust 2018.

    Mama bi se lahko že enkrat odstranila s scene in pustila sina pri miru.

  • Zara_Corlette 07:47 18.avgust 2018.

    Moja zadnja plača je bila 5300 evrov za 10 ur na teden na spletu...... Prijateljica moje sestre ima v povprečju 22.000 evrov že več mesecev in dela približno 30 ur na teden...... Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko ...prikaži več sem poskusil..... Potencial pri tem je neskončen..... To je tist0, karr počnem . ........ ➥➥➥➥➥ www.Internet43.Com

Sorodne novice