Šport > Košarka
16065 ogledov

Legenda pojasnila, zakaj niso izbrali Dončića

Predrag Stojaković
Sacramento Kings bi na letošnjem naboru lahko izbrali Luko Dončića, toda odločili so se drugače.

Slovenski košarkarski biser Luka Dončić se bo letos prvič preizkusil v ligi NBA, oblekel bo dres Dallas Mavericks. Na naboru ga je kot tretjega sicer izbrala Atlanta Hawks, a ga nato takoj poslala v Teksas v zameno za Traeja Younga.

Luka Dončić Šport Mama Luke Dončića v tožbo

Pred Atlanto so izbirali Phoenix Suns in kot prvi izbrali Deandreja Aytona, kot drugi pa so Sacramento Kings izbrali Marvina Bagleya. Mnogi so domnevali, da bo Dončić pristal v Sacramentu, tudi zaradi dejstva, da v omenjeni franšizi službuje kar nekaj košarkarjev iz prostora bivše Jugoslavije. Generalni direktor Sacramenta je namreč Vlade Divac, v strokovnem vodstvu deluje Predrag Stojaković, na parketu imata veliko vlogo Bogdan Bogdanović in Nemanja Bjelica.

Stojaković, ki je v klubu kot podpredsednik zadolžen za razvoj, se v teh dneh mudi v Beogradu v okviru kampa Košarka brez meja. Spregovoril je tudi o razlogih, da se niso odločili za Dončića.

Novice: Pri KZS jezni, pojavile so se težave z registracijo Dončića - Rašo Nesterović Kamp Šport V družbi košarkarskih legend tudi Nesterović

"Marvin (Bagley, op. a.) je bil za nas logičen izbor pred Luko Dončićem. Na zunanjih pozicijah že imamo (Bogdana, op. a.) Bogdanovića, in De'Aarona Foxa, tu je tudi mladi Buddy Hield. Zadovoljni smo s tem, kako je Marvin oddelal pripravljalno obdobje in verjamemo, da lahko nekoč postane all-star igralec," je za B92 odločitev Kraljev pojasnil Stojaković.

Popularni 'Peja' je razkril, da bo imel v prihodnji sezoni žogo precej več v rokah Bogdan Bogdanović in posredno s tem dodatno pojasnil, zakaj niso izbrali Dončića. Bogdanović bo po Stojakovićevem mnenju v prihajajoči sezoni tudi pogosto organiziral napade.

Ali se bo Sacramentu, ki je v zadnjih letih večinoma na dnu zahodne konference, še kolcalo po Dončiću, bo pokazal čas. Stojaković trdi, da imajo v prestolnici Kalifornije dovolj časa za miren razvoj mlade ekipe, saj po njegovem mnenju nihče ne bo ogrozil dominacije Golden Stata, kar znižuje pričakovanj ostalih ekip.

luka dončić Grenko spoznanje Šport Dončić nasmejal svoje oboževalce

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice