Šport > Košarka
3424 ogledov

Noro! Lukova neverjetna poteza največkrat ogledana akcija sezone! (video)

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je začel edino akcijo v sezoni, ki je imela na NBA socialnih in digitalnih platformah več kot 250 milijonov ogledov.

Potem ko se je v noči na nedeljo uradno končal redni del NBA sezone, so v vodstvu lige pripravili seznam petih na socialnih in digitalnih platformah največkrat ogledanih akcij minulega rednega dela sezone.

Edina izmed akcij, ki je zbrala več kot 250 milijonov ogledov, je bila akcija ekipe Dallas Mavericks s tekme proti Utah Jazz, katero je začel naš Luka Dončić.

Po odlično odigrani obrambi je Slovenec uspel Keyonteju Georgu ukrasti žogo, v borbi zanjo pa je pristal na tleh, nato pa kar iz ležečega položaja preko glave podal v protinapad, kjer je Kyrie Irving z alley-oop podajo zaposlil Derricks Jonesa Jr., ki je akcijo zaključil s spektakularnim zabijanjem.

Omenjeni akciji se je še najbolj približal izjemni novinec Victor Wembanyama, čigar zabijanje s tekme proti Boston Celtics je zbralo 247 milijonov ogledov, medtem ko nobena izmed preostalih akcij (kar dve akciji v prvi peterici največkrat ogledanih je imel Stephen Curry) ni presegla 150 milijonov ogledov.

Slovenski košarkarski zvezdnik pa je tudi eden izmed zgolj štirih igralcev severnoameriške lige NBA, ki je to sezono ustvaril več kot milijardo ogledov na družbenih omrežjih po vsem svetu, so še zapisali pri ligi NBA.

Dončić je na družbenih omrežjih zbral 1,2 milijarde ogledov in je s tem zaostal le za prvim zvezdnikom lige LeBronom Jamesom (1,9 milijarde), Stephenom Curryjem (1,7 milijarde) in francoskim novincem Victorjem Wembanyamo (1,3 milijarde). Noben drug košarkar ni presegel meje 700 milijonov ogledov.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 16:32 18.april 2024.

    Ender pejt v vlado

  • Ender3 14:33 18.april 2024.

    Noro, in mi moramo to spremljati.. Pa koga briga kaj se v NBA dogaja..

Sorodne novice