Šport > Košarka
13500 ogledov

Cuban udaril s sodbo o Dončiću: "Dirk se ne bo strinjal, toda ..."

Dirk Nowitzki Luka Dončić Profimedia
Mark Cuban je Luko Dončića razglasil za največjega košarkarja v zgodovini Dallas Mavericks.

Medtem ko se nekatere NBA ekipe preko dodatnega play-in turnirja še borijo za svoje mesto v končnici, se Dallas Mavericks našega Luke Dončića pripravljajo na obračun z Los Angeles Clippers, s katerimi se bodo še tretjič v zadnjih petih letih pomerili za napredovanje v konferenčno finale.

Obdobje, ko nestrpno čakamo na prvo tekmo (nedelja, 21.30), pa je popestril lastnik moštva Dallas Mavericks Mark Cuban, ki se je pojavil v NBA pogovorni oddaji Run It Back ter našega mladega zvezdnika razglasil za največjega košarkarja v zgodovini ekipe Dallas Mavericks, čeprav je veliki Dirk Nowitzki za ekipo iz Teksasa igral kar 21 sezon, jo popeljal do njenega edinega šampionskega prstana ter bil izbran za MVP-ja lige in finala. Toda za Cubana vseeno ni bilo dvoma.

"Ali je morda že največji Maverick vseh časov?" je v izredno priljubljeni oddaji, katero vodijo Shams Charania, Chandler Parson, Michelle Beadle in Lou Williams, Cubana vzpodbudil Parsons, nekdanji Maverick, ki je dve leti delil slačilnico z Nowitzkim.

"Dirk se ne bo strinjal z mano, toda je. Razlika med njima je, da Luka nadzoruje vse segmente igre. Dirka pa ste morali zaposliti z žogo v njegovi poziciji, ni mogel sam od sebe prenesti žoge in napasti obrambe. Mislim, da je to glavna razlika," je svojo izbiro utemeljil Lukov šef.

"Ne gre za nespoštovanje, oba sta zagotovo med desetimi, petnajstimi najboljšimi igralci vseh časov. Toda največje vprašanje je, kje bo Luka končal na tej lestvici največjih vseh časov. Mislim, da ni nobenega dvoma, da je sposoben, da postane eden izmed najboljših dveh, treh košarkarjev vseh časov," je temo zaključil Cuban.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice