Šport > Košarka
5472 ogledov

Dončićev največji rival ostal brez končnice

Trae Young Profimedia
V končnici lige NBA tudi Philadelphia, slovo Atlante Traeja Younga.

V končnico severnoameriške košarkarske lige NBA so se v vzhodni konferenci uvrstili tudi Philadelphia 76ers. V odločilni tekmi so v izjemno napeti tekmi s 105:104 premagali Miami Heat. Nasprotnik Philadelphie v prvem krogu končnice bodo New York Knicks. Za Miami, predlanskega finalista lige NBA, pa še ni vse končano. Ekipa s Floride se bo za zadnje prosto mesto pomerila s Chicago Bulls, ki so iz boja za končnico izločili Atlanto Hawks. Bržkone pa bo Miami zaigral brez zvezdnika Jimmyja Butlerja, ki se je poškodoval koleno.

Philadelphia je imela z Miamijem polne roke dela. Tekmo je odločil koš Kellyja Oubreja, ki je 36 sekund pred koncem ob prekršku dosegel dve točki in zadel tudi dodatni prosti met za vodstvo z 99:96. Tyrese Maxey in Oubre sta nato do konca pridno zadevala proste mete, ko je Miami s prekrški iskal možnost preobrata. Najkasneje osem sekund pred koncem pri 100:105 je bilo jasno, da se je Philadelphia uvrstila v končnico. Pred tem je dolgo bolje kazalo Miamiju, ki je dolgo vodil tudi z dvomestno razliko. Najvišja je bila prednost pri vodstvu z 51:37. A že v uvodu v zadnjo četrtino je Philadelphia izenačila in ekipi sta odigrali napet zaključni del.

Pri zmagovalcih je Joel Embiid, ki je z lepo podajo poskrbel za odločilni koš Oubreja, tekmo končal s 23 koši, 15 skoki in petimi podajami, Nicolas Batum je dodal 20 točk, Maxey pa 19. Tyler Herro je za Miami dosegel 26 točk, Jimmy Butler 19 in Bam Adebayo 10 točk in 12 skokov. Skrbi pa poškodba Butlerja, ki ga pred odločilno tekmo čaka obisk zdravnika in pregled kolena z magnetno resonanco.

Sezona pa je uradno končana za nesojeno ekipo našega Luko Dončića, Atlanto Hawks. Moštvo ki je na naboru izbralo našega našega mladega zvezdnika, a ga nemudoma poslalo v Dallas v zameno za Traeja Younga, je ponoči izgubilo s Chicago Bulls s 116:131. In prav Chicago in Miami bosta tako odločala o zadnjem prostem mestu na vzhodu ter tekmecu najboljše ekipe rednega dela Boston Celtics v prvem krogu končnice.

Chicago je potrdil dobro formo in v dvoboju z Atlanto že v prvi četrtini povedel za 15 točk. Na terenu je blestel Coby White, ki je dosegel zanj rekordnih 42 točk. Obilna je bila pomoč Nikole Vučevića, ki je tekmo končal pri 24 točkah in 12 skokih, DeMar DeRozan je dosegel 22 točk. Predvsem pa je tekmo odločila daljša klop. Pri poražencih je bil s 30 točkami najbolj učinkovit Dejounte Murray, po 22 pa sta jih dosegla večni Dončićev rival Young, katerega kariero in uspehe vse od njune menjave ves čas primerjamo s tistimi našega mladega zvezdnika, in Clint Capela. Tudi v letošnji sezoni je bil tako individualno, kot tudi ekipno. uspešnejši naš košarkar, ki iz leta v leto dokazuje, kakšno napako je Atlanta storila na naboru leta 2018.

 

* Izida, končnica, play in:
- vzhod:
Philadelphia 76ers - Miami Heat  105:104
Chicago Bulls - Atlanta Hawks    131:116

- opomba: Miami in Chicago se bosta borila za zadnje mesto za uvrstitev
v končnico na vzhodu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice