Šport > Košarka
7747 ogledov

Miami pripravljen prodati Dragića

Goran Dragić Miami Heat Dragić je lani prvič v karieri dobil priložnost na All-Star tekmi.
Košarkarsko moštvo s Floride teži k prestrukturiranju.

Najboljši slovenski košarkar Goran Dragić, ki je leta 2015 z Miami Heat podpisal petletno pogodbo v vrednosti 85 milijonov dolarjev, bi lahko Miami zapustil pred iztekom dogovora, poročajo ameriški mediji.

Vročica je v želji po reorganizaciji moštva, ki po odhodu LeBrona Jamesa ni krojila vrh, pripravljena prisluhniti ponudbam za organizatorja igre. Ta se je po navedbah dobro obveščenih virov že znašel na košarkarski tržnici.

Navedbe o možnih pogajanjih za Dragićev prestop sta v javnost lansirala Ashish Mathur (Amico Hoops) in John Gambadoro (Arizona Sports), ki poročata, da je vročica pripravljena 32-letnega branilca vključiti v dogovor za prvi izbor na bodočem draftu lige NBA.

"Viri lige NBA so za AmicoHoops povedali, da je Miami pripravljen zamenjati Dragića za prvi izbor," je zapisal Mathur in kot možnega bodočega delodajalca navedel Phoenix Suns; moštvo, ki ga bo v prihajoči sezoni vodil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

Dragić je za sonca igral v leti 2008 do 2011 ter 2012 do 2014 in se z njimi enkrat uvrstil v končnico (2010). "Phoenix Suns, ki po selitvi Brandona Knighta k Houston Rockets iščejo prvega organizatorja igre, bi lahko navezali stik z Miamijem," dodaja. Na radarju Igorja Kokoškova so poleg Dragića še Terry Rozier, Damian Lillard in Kemba Walker. 

Goran Dragić Miami Heat Ne bo mu v ponos Šport Dragić pristal tam, kjer si najbrž ni želel

Vodstvo Miamija si že nekaj časa prizadeva za prevetritev igralskega kadra, vendar je zaradi dragih pogodb z nekaterimi igralci, kot so denimo Hassan Whiteside, Tyler Johnson in James Johnson, v finančnem krču. Dragić je za razliko od omenjenih soigralcev v življenski formi, potem ko je lani s Slovenijo osvojil naslov evropskega prvaka in se prvič v karieri preizkusil na zvezdniški All-Star tekmi.

Nekateri poznavalci so mnenja, da bi moral Miami izkoristiti priložnost in kovati železo, dokler je vroče, saj Gogi z 32 leti ne sodi med najmlajše košarkarjev v ligi.

Slovenec se je Miamiju pridružil leta 2015, potem ko je leto prej prejel priznanje za košarkarja z največjim napredkom (Most Improved Player). V dresu vročice je v povprečju prispeval 17,2 točke, 5,4 podaje, 3,9 skoka in 1,0 ukradene žoge na tekmo ob 47-odstotnem metu iz igre.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice