Šport > Košarka
239 ogledov

Dragić prehitel tudi LeBrona, tako malo še manjka do tretjega mesta

Goran Dragić Profimedia
Goran Dragić je že četrti najboljši asistent v zgodovini franšize Miami Heat.

Za nekdanjim slovenskim reprezentančnim kapetanom Goranom Dragićem je še ena izjemna predstava v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, saj je bil ob izjemnem metu drugi strelec Vročice ob domači zmagi nad Washington Wizards.

Goran Dragić NBA Šport Dragić zablestel proti bivši ekipi, zajetna minutaža tudi za Čančarja

Priljubljeni "Dragon" je tekmo zaključil s kar 19 točkami (ob metu 7/10, 3/4 za tri točke) ter 6 skoki in 5 podajami. Prav teh pet podaj pa je bilo odločilnih, da na večni lestvici najboljših asistentov v zgodovini ekipe Miami Heat prehiti samega "Kralja", LeBrona Jamesa.

LeBron je namreč tekom svojih šampionskih štirih sezon v dresu Miamija, ko je kar dvakrat osvojil šampionski prstan, zbral 1980 asistenc, s čimer je zasedal četrto mesto na omenjeni lestvici. A nič več!

Goran Dragić se je namreč z novimi petimi podajami na tekmi z Washingtonom dokopal že do številke 1981 in je tako sam na četrtem mestu franšize.

A tudi tu se Gogi verjetno ne bo dolgo zadržal, saj namreč že trka na vrata prve trojice najboljših podajalcev v zgodovini franšize.

Dwyane Wade s 5310 in Tim Hardaway z 2867 sta verjetno predaleč, medtem ko bi moral, če bo ostal zdrav, Maria Chalmersa prehiteti že do konca letošnje sezone. Dolgoletni organizator igre Vročice jih je zbral namreč 2004.

Dragić tako za Chalmersom zaostaja za vsega 23 asistenc in glede na to, da jih letos v povprečju dosega 4,5 na tekmo, je za pričakovati, da bi že v petih do šestih tekmah lahko zasedel mesto v prvi trojici na tej večni lestvici.

Resnično je postal že prava legenda ekipe iz Miamija.

Goran Dragić Video Šport Dragić s to potezo osmešil enega največjih zvezdnikov, navijači bi ga upokojili
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice