Šport > Košarka
2653 ogledov

Šok: NBA zvezdnik na vrat na nos končal kariero

aldridge Epa
Eden najboljših košarkarjev na svetu je moral pri 35 letih nenadoma končati svojo kariero.

LaMarcus Aldridge, sedemkratni udeleženec All-Star tekme, je pri 35 letih oznanil konec kariere. Dolgoletni član Portland Trail Blazers (2006-2015) in San Antonio Spurs (2015-2021) se je konec marca pridružil zvezdniški ekipi Brooklyn Nets, kjer se je ob Kevinu Durantu, Jamesu Hardnu in Kyrieju Irvingu nadejal prvega šampionskega prstana.

Načrte so mu prekrižale zdravstvene težave, zaradi katerih se manj kot mesec dni po selitvi v New York poslavlja od profesionalne košarke. Za mrežice je odigral pet tekem in ob 26 minutah igralnega časa v povprečju beležil 12,8 točke, 4,8 skoka in 2,6 podaje na srečanje.

aldridge | Avtor: Epa Epa
"Zadnjo tekmo sem odigral ob težavah z nepravilnim srčnim utripom. Zvečer se je ritem še poslabšal, zato sem bil še bolj v skrbeh. Zjutraj sem ekipo obvestil, kaj se je zgodilo, nato sem opravil pregled v bolnišnici. Čeprav se je moje stanje izboljšalo, je bil občutek tisti večer nekaj najbolj strašnega, kar sem kdajkoli doživel," je razloge za slovo opisal Aldridge.

"Zadnjih 15 let je bila košarka vedno na prvem mestu, zdaj je prišel čas, da se posvetim zdravju in družini," je dodal Američan in se nato zahvalil vsem trem ekipam, za katere je imel priložnost igrati v ligi NBA.

Aldridge je igral na položajih krilnega centra / centra. Leta 2006 ga je kot drugega na naboru izbralo moštvo Chicago Bulls, ki je nato sklenilo dogovor s Portland Trail Blaters. 35-letnik je sedemkratni udeleženec All-Star tekme, dvakratni član druge oziroma trikratni član tretje peterke. Leta 2007 je bil izbran v prvo peterko novincev.

V 15-letni karieri je v povprečju dosegal 19,4 točke, 8,2 skoka, 2,0 podaje in 1,1 blokade na tekmo. Odigral je več kot 1000 tekem rednega dela in 72 tekem kočnice, v kateri je beležil še za odtenek višje povprečje dosežnih točk (20,8) in skokov (8,5).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice