Šport > Košarka
3436 ogledov

Dončić na twitterju objavil zapis o reprezentanci

luka dončić goran dragić Epa
Mladi slovenski košarkar je poslal sporočilo izbrani vrsti.

Luka Dončić v mesecu septembru ne bo sodeloval na kvalifikacijskih tekmah za svtovno prvenstvo, ko se bo znova zelo okrnjena Slovenija pomerila z Latvijo in Turčijo. Poleg Dončića so nastop zaradi klubskih obveznosti zavrnili še Jaka Blažič, Klemen Prepelič, Aleksej Nikolić in Žan Mark Šiško.

Vodstvo KZS je sicer zmotilo dejstvo, da novi član NBA moštva Dallas ni odgovarjal na klice, komuniciral je le z SMS sporočili. "Situacija je precej težka, saj smo se z Lukom pogovarjali le prek SMS-ov, saj se na klice ne odzove. Mislim, da bo moral čez noč malce odrasti, saj ni več otrok in ne morejo vsega zanj delati drugi, od menedžerjev, mame, kluba … Saj je profesionalec. To bo hitro spoznal tudi v NBA. Moral se bo dokazati. Če igraš v NBA, moraš sam sprejemati odločitve. V NBA bo to prva stvar, ki mu jo bodo rekli – na čelu ti ne piše, da si star 19 let. Pojdi ven in se dokaži. Morda zveni grobo, a tako je v profesionalizmu," je tako pred tremi dnevi dejal generalni sekretar Košarkarske zveze Radoslav Nesterović, ki je v svoji 11-letni NBA karieri osvojil tudi šampionski prstan.

Luka Dončić Slovenija Dončić nedosegljiv Šport Nesterović: Dončić bo moral hitro odrasti

Dončić se je zdaj odzval in v sporočilu na twitterju obžaloval, da se ne more priključiti soigralcem iz izbrane vrste, ker se pripravlja na svojo prvo sezono v ligi NBA.

"Vem, da se vsi zavedate, da zame ni večje časti, kot igrati za mojo domovino. Moje misli so z vami," je med drugim zapisal v sporočilu svojim reprezentančnim kolegom. "Eden mojih najpomembnejših dosežkov v življenju je biti del zmagovalne ekipe, ki je prva in edina prinesla zlato medaljo Sloveniji. Moj namen je biti eden izmed vodilnih členov v našo nadaljnji borbi za tekmovanje na elitni ravni. Naslednji mesec bom žal od daleč spremljal tekme in navijal," je še dodal Dončić.

Slovenija je sicer v težkem položaju za uvrstitev na svetovno prvenstvo. V drugi krog se podaja z zadnjega mesta, poraza z Latvijo in Turčijo pa bi že odnesla nastop na Kitajskem, s tem pa tudi olimpijske igre 2020. Prvo veliko tekmovanje bi v primeru neuspeha tako Slovenija odigrala šele leta 2021, ko bo branila evropski naslov.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice