Šport > Košarka
474 ogledov

Dončić podaril podpisani dres

Luka Dončić Dallas Mavericks
Dobrodelna poteza novega člana lige NBA.

V sklopu Košarkarske simfonije, poslovilne tekme Sanija Bečirovića in Boštjana Nachbarja, ki bo 30. avgusta ob 20. uri v Stožicah, se je danes začela tudi dobrodelna dražba dresa Dallas Mavericks s podpisom Luke Dončića, katere izkupiček bo v celoti namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji.

Dres je zagotovil Luka Dončić v zahvalo Bečiroviću in Nachbarju za povabilo na Košarkarsko simfonijo, ki se je ne bo mogel udeležiti, saj se v ZDA že pripravlja na prvo sezono v severnoameriški ligi NBA.

Urban Klavžar Talent Šport Še en slovenski najstnik po Dončićevih stopinjah

Izklicna cena dresa je 1000 evrov, najnižja vsota za zvišanje pa 200 evrov. Dražiti je mogoče vsak dan od 7. do 19. ure po telefonu 01/475-2-202 oziroma kadarkoli po elektronski pošti val202@rtvslo.si vse do srede, 29. avgusta, do 15. ure. Potek dražbe lahko spremljate na spletni strani www.val202.si. Zaključek dražbe bo na dobrodelni večerji v organizaciji ljubljanskega župana Zorana Jankovića po Košarkarski simfoniji ob 21. uri.

Izkupiček dražbe bo v celoti namenjen projektu Botrstvo v Sloveniji in bo tako trem mladim športnim talentom iz socialno ogroženih družin omogočil razvoj izjemnega športnega talenta.

"Zelo sem vesel, da je Luka znova pokazal, da je izjemen športnik na in izven parketa in bo preko dražbe njegovega ekskluzivnega dresa pomagal mladim, da se izkažejo v svetu športa. Žal mi je, da se Luka ne bo uspel udeležiti Košarkarske simfonije, se mu pa iz srca zahvaljujem za to gesto. Zahvala gre tudi njegovemu novemu klubu, Dallasu," je dejal Bečirovič.

Boštjan Nachbar, Sani Bečirović Boki in Sani Šport Skupaj zlata, nato sovražnika, motivatorja, skupaj pri 'frizerjih', zdaj pa še slovo

"Izjemno me veseli, da je bil Luka pripravljen zagotoviti svoj novi dres, ki bo tako eden prvih podpisanih Dončićevih dresov Dallas Mavericksov v Sloveniji nasploh. Upam, da bomo na dražbi zbrali lepo vsoto za projekt Botrstvo in tako omogočili mladim športnikom, da pokažejo svoj talent," je dodal Nachbar.

"V Sloveniji je še vedno preveč otrok in mladostnikov, ki zaradi pomanjkanja materialnih sredstev izpadejo iz treningov, saj ti predstavljaj bistveno previsoke stroške za družinski proračun. Veseli smo, da bomo s pomočjo dražbe lahko omogočili razvoj najstnikom, ki kažejo ogromen potencial, a nimajo finančnega zaledja. In prepričani smo, da bomo za te najstnike v zelo kratkem času lahko vsi skupaj navijali," pa je povedala Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.