Šport > Košarka
415 ogledov

Član evropskih prvakov prvič v tujem klubu

Žiga Dimec
Slovenska izbrana vrsta v pripravah še nekoliko bolj okrnjena.

Slovenska reprezentanca v košarki se v Zrečah pripravlja na kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019 proti Latviji in Turčiji. Selektor Radovan Trifunović do 9. septembra ne bo mogel računati na Žigo Dimca, ki je moral na zahtevo novega delodajalca Medi Bayreuth nemudoma odpotovati v Nemčijo, so danes sporočili iz slovenskega tabora.

Petindvajsetletni v Celju rojeni center se prvič v karieri seli na tuje. Dimec je košarkarsko kariero začel pri Zlatorogu, katerega član je bil do konca sezone 2013/14, v sezoni 2010/11 je kot posojen košarkar igral za Slovenske Konjice. Nato je eno sezono nosil dres Rogaške, od leta 2015 pa je 211 centimetrov visoki košarkar nosil dres novomeške Krke.

luka dončić goran dragić Odgovor Šport Dončić na twitterju objavil zapis o reprezentanci

Dimec se je danes priključil nemški ekipi Medi Bayreuth, za katero igra tudi Gregor Hrovat. Preteklo sezono je omenjena ekipa v nemškem prvenstvu končala na šestem mestu. Klub se bo poleg nastopanja v državnem prvenstvu in pokalu skušal prebiti tudi v skupinski del lige prvakov. Bavarsko moštvo je Dimcu postavilo zahtevo, da se član slovenske reprezentance, nemudoma pridruži pripravam ekipe. V nasprotnem primeru do podpisa pogodbe ne bi prišlo, so ob tem še navedli pri Košarkarski zvezi Slovenije.

Na pripravah članske izbrane vrste tako ostaja enajst košarkarjev, preostala sedmerica, Vlatko Čančar, Dimec, Horvat, Jurij Macura, Edo Murić, Anthony Randolph, Luka Rupnik, se bodo priključili predvidoma 9. septembra.

Na pripravah v Zrečah so Aljaž Bratec, Jakob Čebašek, Urban Durnik, Gregor Glas, Miha Lapornik, Blaž Mahkovic, Blaž Mesiček, Matic Rebec, Gašper Vidmar, Luka Vončina in Saša Zagorac.

Jurij Macura Evropski prvaki Šport V drugi del kvalifikacij z novimi imeni

Slovenija bo kvalifikacijski tekmi odigrala 14. septembra v Rigi proti Latviji in 17. septembra v Stožicah proti Turčiji. Pripravljalni tekmi pa bosta proti Hrvaški 5. septembra v Varaždinu in 8. septembra v Celju.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.