Šport
994 ogledov

Izbranka Jana Oblaka v odlični formi

Olga Danilović Profimedia
Olga Danilović po Ljubljani kot prerojena.

Srbska teniška igralka Olga Danilović je po nastopu sredi septembra na turnirju WTA 125 v Ljubljani v izvrstni formi. V nedeljo bo tako nastopila v drugem finalu zaporedoma. V Guangzhouju na Kitajskem bo skušala proti Američanki Carolini Dolehide osvojiti drugi turnir WTA v karieri po Moskvi 2018.

To bo za 23-letno Danilović, sicer srčno izbranko slovenskega nogometnega vratarja Jana Oblaka, tretji finale na turnirjih WTA. Pred 14 dnevi je osvojila turnir ITF na Gran Canarii, kar pomeni, da je trenutno v nizu devetih zmag. Polfinale v Guangzhouju je dobila, potem ko je njena tekmica, prva nosilka turnirja, Čehinja Katerina Siniakova, v tretjem nizu pri 3:4 predala partijo zaradi poškodbe.

Olga Danilović, ki je v Tivoliju izpadla v polfinalu, nato pa je izgubila le še en dvoboj konec septembra v Romuniji, si je z uvrstitvijo v finale že zagotovila rekordno visoko uvrstitev na lestvici WTA. Pred turnirjem je bila na 86. mestu, s točkami za finale pa se ji obeta uvrstitev okoli 64. mesta.

Olga Danilović | Avtor: Profimedia Profimedia

Njena tekmica v finalu bo tri leta starejša Američanka Caroline Dolehide, 101. igralka na svetu med posameznicami in 15. v dvojicah, ki je v Guangzhouju igrala v kvalifikacijah. To bo njen drugi finale v karieri po Guadalajari 2023. V polfinalu je z 11:9 v podaljšani igri tretjega niza premagala Italijanko Lucio Bronzetti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice