Šport
500 ogledov

Sinner v žep pospravil največji ček v zgodovini tenisa

Sinner Profimedia
Prvi igralec sveta Jannik Sinner je zmagovalec ekshibicijskega teniškega turnirja v Savdski Arabiji, potem ko je v finalu premagal Carlosa Alcaraza. V dvoboju za tretje mesto je bil Novak Đoković boljši od Rafaela Nadala.

Italijanski teniški as Jannik Sinner je zmagovalec ekshibicijskega turnirja v Savdski Arabiji. V finalu je ugnal Španca Carlosa Alcaraza in si s tem prislužil ček v višini 5,52 milijona evrov. Na turnirju z nazivom "Six kings slam" je tretje mesto osvojil Novak Đoković, ki je v zadnjem medsebojnem obračunu premagal Španca Rafaela Nadala.

Sinner je v finalu slavil s 6:7 (5), 6:3, 6:3 in prvič v sezoni ugnal Alcaraza, čeprav dvoboj zaradi ekshibicijske narave ne bo štel v medsebojno statistiko. Mladi Španec je bil pred tem na turnirjih boljši v polfinalih Indian Wellsa, OP Francije ter nazadnje v Pekingu. Za zmago je 23-letni Italijan, tudi prvi igralec sveta, prejel doslej največji ček v zgodovini tenisa.

Sinner Alcaraz | Avtor: Epa Epa

Sobotni spored v Rijadu je zaznamoval tudi medsebojni obračun med Đokovićem in Nadalom. Igralca, ki sta skupaj osvojila kar 46 turnirjev za grand slam, sta spomnila na stare čase in pred napovedano upokojitvijo 38-letnega Španca ob koncu te sezone še zadnjič igrala eden proti drugemu. Slavil je Đoković s 6:2, 7:6 (5).

Đoković | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ne zapusti še tenisa," je v nagovoru po tekmi dejal Đoković, ki je sicer dobil 31 od skupno kar 60 medsebojnih dvobojev proti Nadalu. "Izjemno ga je videti, kako se kljub številnim poškodbam in težavam bori za vsako žogo. To je tudi zame zelo čustven dan, saj sem zadnjič igral proti največjemu tekmecu moje kariere," je še dodal 37-letni Beograjčan, zmagovalec rekordnih 24 grand slamov.

"Moral sem gledati, kako se je lani upokojil Murray, pa Federer pred nekaj leti. Zdaj še 'Rafa' ... Težko je to videti, saj sem vso kariero igral proti njim," je še dodal Srb, ki pa namerava igrati še nekaj let, kot je povedal med turnirjem v Savdski Arabiji.

Nadal Đoković $$$ Šport Zadnji ples Nadala in Đokovića, noro, koliko jima plačajo

"To je bila še ena velika borba. Seveda ne takšna, kot sva jih imela na turneji, ampak zabaval sem se, še posebej v drugem nizu," je o obračunu z velikim tekmecem dejal Nadal: "Igrati proti Đokoviću je vedno nekaj posebnega, saj imava izjemno dolgo in bogato zgodovino."

"Imel sem veliko srečo, na vsakem turnirju sem čutil neverjetno podporo. Težko je opisati energijo in osebno zadovoljstvo, ki ju ob tem začutiš. To je nekaj posebnega," je na novinarski konferenci še sporočil zmagovalec 22 grand slamov in od letos tudi ambasador Savdske teniške zveze.

Nadal | Avtor: Epa Epa

Na turnirju sta sodelovala tudi Rus Danil Medvedjev in Danec Holger Rune. Prvi je v četrtfinalu izgubil proti Sinnerju, od drugega pa je bil boljši Alcaraz. Đoković in Nadal sta bila neposredno uvrščena v polfinale. Vsak tekmovalec je zgolj za nastop prejel 1,38 milijona evrov.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.