Šport
263 ogledov

V nesreči spoznal, kdo so njegovi pravi prijatelji

Sinner Epa
Vsaka stvar je za nekaj dobra, v luči dopinške afere ugotavlja najboljši teniški igralec na svetu Jannik Sinner.

Pravega prijatelja spoznaš v nesreči, pravi vsem dobro znani pregovor. To je po izbruhu dopinške afere spoznal tudi aktualni prvi igralec sveta Jannik Sinner.

Pred dvema mesecema je teniški svet pretreslo razkritje o pozitivnem dopinškem vzorcu, ki ga je italijanski tenisač oddal med marčevskim turnirjem v Indian Wellsu.

Sinner je uspel dokazati, da je prepovedana snov v njegovo telo nenačrtovano zašla z razpršilom, ki ga je za zdravljenje ureznine na roki uporabil zdaj že njegov bivši fizioterapevt.

Italijan je po izbruhu afere odpustil tako fizioterapevta kot strokovnjaka za fizično pripravo ter v svojo ekipo pripeljal dva nekdanja sodelavca Novaka Đokovića, kar je v povezavi s prizori njegovega nedavnega treninga v Monte Carlu sprožilo precej burne odzive v Srbiji. Več o tem TUKAJ

Sinner | Avtor: Epa Epa

Ko je že kazalo, da jo bo Sinner odnesel zgolj v odvzemom denarne nagrade in točk za lestvici ATP, se je v zgodmo vmešala Mednarodna protidopinška agencija (Wada), ki bo odločitev pristojnega teniškega organa, Enote za teniško integriteto, ki je Sinnerja oprala krivde, izpodbijala na Mednarodnem športnem razsodišču (Cas) v Lozani.

Sinner je bil po izbruhu afere deležen mešanih odvizov teniških kolegov. Nekateri so mu izkazali podporo, medtem ko so drugi izkoristili priložnost za kritiko. Če ne drugega, pravi Italijan, je v tej zagati dobil potrditev, kdo so pravzaprav njegovi pravi prijatelji.

"Najhuje je bilo, ko je novica prišla v javnost," je za Sky Italia povedal zmagovalec letošnjega OP Avstralije in OP ZDA. To se je zgodilo tik pred njegovim prihodom v New York, kjer je nato osvojil svoj drugi grand slam. "Ko sem prišel trenirat, so bile vse oči uprte vame. Bilo mi je zelo težko. Veliko stvari mi je rojilo po glavi. Priprava na grand slam ni bila lahka," je dodal.

Zelo presenečen je bil tudi nad odzivom nekateih kolegov. "Opazeval sem njihove reakcije, da bi lažje razumel, kaj si v dejansko mislijo o tem. Po mojem se nič ne zgodi brez razloga. Morda se je to moralo zgoditi, da sem lahko spoznal, kdo so moji pravi prijatelji. Podprlo me je kar nekaj igralcev, ki jih nisem smatral za prijatelje," je povedal in dodal. "In potem so bili tu nekateri, za katere sem mislil, da so moji prijatelji, vendar v resnici niso bili."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.