Šport > Euro 2024
4921 ogledov

To se zgodi, če vas v Nemčiji dobijo z jointom

EURO2024 Saša Despot Prizor iz navijaške cone v münchenskem olimpijskem parku.
Na prizoriščih evropskega prvenstva v nogometu povsod kar mrgoli varnostnikov in policistov.

Aprila je v Nemčiji v veljavo stopila nova ureditev na področju marihuane. Delna legalizacija dopušča, da ima posameznik za svojo rabo lahko v javnosti v posesti do 25 gramov posušenih vrhov konoplje, v zasebnih prostorih pa 50 gramov in tri sadike te rastline.

S 1. julijem se bodo po Nemčiji začeli odpirati socialni klubi, kjer bodo člani lahko skupaj gojili marihuano in si jo delili, medtem ko posebnih trgovin, ki bi prodajale opojno rastlino, zaenkrat ne načrtujejo.

Na nedavnem referendumu smo slovenski volilci dali podporo omejeni osebni rekreativni rabi konoplje, prav tako uporabi konoplje v medicinske namene.

Kajenje v Nemčiji seveda ni dovoljeno povsod. Kaditi se ne sme v radiusu sto metrov okrog določenih stavb in ustanov. Gre za šole, vrtce, javna igrišča, športno infrastrukturo in tudi za cone za pešce v mestnih središčih, kjer se ne sme kaditi med 7. in 20. uro.

Miren dialog

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Münchenska navijaška cona v Olimpijskem parku spada med navedena prepovedana območja, saj so poleg športnih površin tam tudi igrišča. V torek, ko je naša ekipa obiskala cono pred tekmo med Turčijo in Gruzijo, smo bili priča zanimivemu dogodku.

Skupina štirih mladeničev, ki so govorili nemško, je v naši bližini kadila zvitek marihuane. Svojo dejavnost so skušali malce skriti, a jih je izdajal opojen vonj, ki se je širil v njihovi bližini. 

Ravno, ko so bili pri koncu, je do njih pristopil eden od varnostnikov, ki jih, tako kot policistov, v navijaških conah kar mrgoli. Ko je varnotnik pristopil, sta dva od mladeničev odkorakala stran, za kar se varnostnik ni zmenil. Fant, ki je držal preostanek zvitka in eden njegovih prijateljev pa sta ostala. Dialog je tekel zelo tiho in umirjeno. Varnostnik jima je dejal, da se v navijaški coni ne sme kaditi marihuane in ju prosil, naj zapustita prostor.

Mladeniča sta ga povsem razumela in dejala, da je "joint" tako ali tako pri koncu in da sta se v vsakem primeru nameravala odpraviti ven. Potrebe po policijskem posredovanju ni bilo, fanta sta se res odpravila proti izhodu in to brez nadzora, saj je varnostnik odšel svojo pot.

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Sicer pa je münchenska navijaška cona, z olimpijskim parkom, stadionom, jezerom in hribom zares lep prostor za preživljanje vročega popoldneva in ne čudi, da se številni prebivalci bavarske prestolnice odločajo za krajšanje časa na tem območju.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • sandi76 09:29 19.junij 2024.

    Naši zapohanci potem ne bodo šli navijat v Nemčijo ?

  • Avatar Zoran
    StarMačk 23:19 18.junij 2024.

    Pri nas bo ravno obratno, največ so bo kadilo v ustanovah in okoli njih, ha, ha, ha...

  • Avatar Antikrist6
    Antikrist6 22:01 18.junij 2024.

    Res ne vem, zakaj je treba komplicirati zaradi enega špinela?

Sorodne novice