Šport > Euro 2024
274 ogledov

Turki upravičili vlogo favoritov, Ronaldo in druščina v izdihljajih do preobrata

Arda Güler (Turčija) proti Gruziji Profimedia
Turška nogometna reprezentanca je v prvem krogu evropskega prvenstva v Nemčiji danes v Dortmundu premagala Gruzijo s 3:1 (1:1). Na drugi tekmi je Portugalska po preobratu z 2:1 ugnala Češko.

Turčija je na krstni tekmi v svojem šestem nastopu na evropskih prvenstvih osvojila vse tri točke. Njihova žrtev so bili tekmeci iz Gruzije, ki letos premierno nastopajo na nogometnem turnirju stare celine.

Za Turke so pred 62.000 gledalci v Dortmundu zadeli Mert Muldur (25.), Arda Güler (65.) in Kerem Akturkoglu (90.+7), za Gruzijo pa je edini gol dosegel Georges Mikautadze (32.). Izjemno lep zadetek je uspel Gülerju, sicer dragulju madridskega Reala, ogledate si ga lahko v spodnji, vdelani povezavi.

Nogometna reprezentanca Portugalske je v tekmi 1. kroga na evropskem prvenstvu v Nemčiji v skupini F v Leipzigu premagala Češko z 2:1 (0:0).

Portugalska je sicer imela terensko premoč in izrazito prednost pri posesti žoge, toda prva je zadela Češka. Za 1:0 je v 63. minuti zadel Lukaš Provod. Portugalci so izenačili po avtogolu Robina Hranača sedem minut pozneje, zmagoviti zadetek je dosegel Francisco Conceicao v drugi minuti sodnikovega dodatka.

Skupina F: - 1. krog:

Dortmund: Turčija - Gruzija 3:1 (1:1)

Portugalska - Češka 2:1 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.