Šport > Euro 2024
11471 ogledov

Navijači pozor, v torek se v Kölnu ne oblecite v belo!

EURO2024 Saša Despot Slovenija se bo v torek pomerila z Anglijo.
V torek se bosta v Kölnu na izjemno pomembnem srečanju pomerili reprezentanci Anglije in Slovenije.

Torkov večer bo zelo napet, saj je razplet predtekmovalne skupine C zelo nepredvidljiv. Ker lahko napredujejo tri ekipe, ni odločenega še prav nič in Slovenija bi lahko tudi ob porazu napredovala, če ji bodo šli na roko rezultati drugih tekem.

Angleži so v prvem kolu ugnali Srbijo (1:0), v drugem remizirali z Dansko (1:1). Obakrat so zaigrali v belih dresih, ki jih sicer nosijo na domačih tekmah, čeprav so bili nominalno v vlogi gostov.

Angleži so na gostujočih tekmah več let tradicionalno nosili rdeče drese, pred drugo svetovno vojno pa modre. Letos so se odločili za spremembo. Namesto rdeče so uvedli gostujočo opremo v temno vijoličastih odtenkih, ki simbolizira kombinacijo modre in rdeče.

In čeprav bodo Angleži proti Sloveniji v vlogi nominalnih gostiteljev, bi se kaj lahko odločili igrati v novih vijoličastih odtenkih. V izločilnih bojih namreč, glede na barve tekmecev, morda ne bodo imeli priložnosti pokazati novih kreacij.

Naj bodo Angleži beli ali vijoličasti, Slovenija bo tokrat igrala v modri opremi. Izbranci Matjaža Keka, ki so bili na prvih dveh srečanjih proti Danski in Srbiji v vlogi nominalnih gostiteljev, bodo tokrat prvič na letošnjem Euru v vlogi "gostov".

Navijači, ki se boste odpravili na tekmo v Köln, se torej oblecite v modro opravo, če imate to možnost. Gre za zelo opazen odtenek, ki bo na čudovit način obarval tribune Köln Stadiona, ki se v komercialne namene imenuje RheinEnergieStadion.

slovenska nogometna reprezentanca Benjamin Šeško modri dres | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • johan 08:44 22.junij 2024.

    Problem je, ker nimamo poenotene barve. Hrvati kockasti, Albanci rdeči, Nizozemci oranžni, Danci rdečo-beli, Škoti - njihova značlna modra barva, ..

Sorodne novice