Šport > Euro 2024
787 ogledov

Igralec tekme: Lahko smo ponosni na to, kar smo naredili

EURO2024 Saša Despot Veselje po golu Slovenije.
Slovenski nogometaši po tekmi s Srbijo razočarani, a ponosni na opravljeno delo.

Slovenska nogometna reprezentanca je v 2. krogu skupinskega dela evropskega prvenstva v Nemčiji v Münchnu s Srbijo igrala 1:1 (0:0). Izbranci Matjaža Keka bodo zadnjo tekmo v skupini C igrali 25. junija v Kölnu proti Angliji.

Selektor Kek je večkrat, prvič že ob žrebu skupin, poudarjal, da Slovenci niso favoriti v skupini, da pa se jih bo vseeno moralo kaj vprašati. Proti Danski se je to pokazalo prvič, proti Srbiji še drugič. A s kar precej grenkega okusa. Slovenci so bili predvsem v prvem polčasu boljši tekmec, z golom Žana Karničnika vodili vse od 69. do 95. minute, ko jim je tri točke in s tem skoraj gotovo osmino finala odvzel Luka Jović.

Karničnik, ki je bil izbran za igralca tekme, je po obračunu dejal:  "Akcija je bila iz prve lige, jaz in Timi Max Elšnik sva sodelovala. Vedeli smo, da imajo Srbi težave z vračanjem v obrambo po izgubljeni žogi. Akcija ob zadetku je izpadla perfektno, na koncu odlična podaja Timija, jaz pa sem iz 'drugega plana' dosegel gol. Prvih 80 minut smo igrali res fenomenalno, že v prvem polčasu bi lahko povedli. Ko so Srbi v zadnjih 10 minutah postavili visoke igralce v naš kazenski prostor in nas s temi dolgimi žogami ogrozili, smo imeli malce težav z držanjem žoge in izbijanjem. A lahko rečem, da smo pokazali dobro igro in da smo lahko ponosni na to, kar smo doslej naredili na EP."

EURO2024 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Da, tekma, kot smo jo pričakovali. Veliko borbe, veliko fizičnih duelov, Srbi imajo izjemno fiziko, kar se tiče višine, tudi pri prekinitvah so izjemno nevarni. In da, v zraku je bila neka napetost, tudi navijači, cela atmosfera je naredila svoje. Mislim, da smo se večino tekme odlično kosali z njimi, v delih tudi odlično kontrolirali potek igre, vse smo imeli v svojih rokah do zadnjega žvižga. Žan Karničnik je danes odlično odigral, jaz bi mu privoščil, da vsak vikend igra na takšnih stadionih, si to zasluži. Potem ko imaš zadetek prednosti, imaš nekaj, da braniš, se morda avtomatsko malo preveč povlečeš nazaj, ampak to je nogomet. Mislim, da moramo glave držati gor in da smo vseeno zadovoljili pričakovanja navijačev," pa je izjavil Timi Max Elšnik, ob Karničniku drugi del naveze iz prve slovenske lige, ki je poskrbela za vodstvo Slovenije. Kapetan Olimpije je v prvem polčasu sicer zatresel tudi vratnico.

"Normalno je, da smo na koncu po takšni tekmi razočarani, saj mislim, da smo si zaslužili več. Ampak nimamo zdaj kaj razmišljati veliko več o tem. Ena tekma je še. Zgodilo se je, kar se je zgodilo. Mislim, da smo sami lahko ponosni nase in gremo še proti Angliji odigrat ključno tekmo. Prepričan sem, da lahko gremo naprej. Danes smo doživeli fenomenalne navijače, sploh po golu se mi zdi, da se je cela arena tresla in smo lahko uživali v vsem tem. Škoda, tudi zaradi njih mi je zelo žal, da nismo nismo zmagali," pa je s pohvalo navijačev zaključil Jaka Bijol.

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:13 21.junij 2024.

    Dogovorjeno

  • Ender3 22:21 20.junij 2024.

    Kakšen ponos neki. Bila so zgolj velika pričakovanja in nerealna upanja. Nič drugače ne bo kot, je že bilo..

Sorodne novice