Šport > Euro 2020
4184 ogledov

Nedolžna poteza je prerasla v resen problem

paul pogba Profimedia
Angleški selektor je opozoril na negativne posledice samovoljnega početja Cristiana Ronalda in Paula Pogbaja.

Na evropskem nogometnem prvenstve še vedno odmeva poteza Cristiana Ronalda, ki je na tiskovni konferenci  iz svoje neposredne bližine umaknil steklenički Coca-Cole. Portugalski napadalec, znan kot velik pristaš zdravega načina življenja, je nato javnost pozval k uživanju vode.

Njegovemu zgledu je sledil francoski zvezdnik Paul Pogba, ki je izpred sebe umaknil stekleničko Heinekena, pri tem pa so ga vodili drugačni motivi kot Ronalda. Za umik stekleničke se je kot predan musliman odločil iz verskih vzgibov, saj se je želel izogniti asociaciji med njim in podjetjem, ki se primarno ukvarja s proizvodnjo alkoholnih pijač. Velja sicer omeniti, da je šlo v dotičnem primeru  za brezalkoholni napitek.

Cristiano Ronaldo Primer Ronaldo Šport Uefa se je odzvala na umikanje pijač

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia
Ronaldo je s svojo navidez nedolžno potezo odprl Pandorino skrinjico in sprožil širšo razpravo o vlogi in vplivu pokroviteljev športnih tekmovanj. Poročali smo, da naj bi z umikom stekleničk tržna vrednost Coca-Cole padla kar za štiri miljarde evrov, kar je zelo jasen pokazatelj, da ima početje nogometašev lahko zelo resne posledice.

Na to je opozoril tudi selektor angleške reprezentance Gareth Southgate, ki meni, da so pokrovitelji nepogrešljiv sestavi del nogometa, zato je, ob upoštevanju potencialnega tveganja za zdravje, potrebno ravnati zmerno in preudarno.

"V športu je veliko pokroviteljev. Njihov denar pripomore k delovanju tega sistema, kar je še zlasti pomembno za delovanje športa na lokalni ravni, kjer so potrebne velike investicije. Brez podjetij, ki bi vlagala svoj denar, bi bilo zelo težko zagotoviti ustrezno infrastrukturo. Zavedati se moramo problema debelosti in vpliva na zdravje, a zmerno uživanje zelo redko predstavlja problem. Razumem pomisleke ljudi. Ronaldo in Pogba imata različne razloge za svoje početje, a potrebno je upoštevati širšo sliko," je dejal Southgate.

southgate | Avtor: Epa Epa

Mnenju selektorja se je pridružil zvezdnik angleške izbrane vrste Harry Kane. "Se popolnoma strinjam. Pokrovitelji so upravičeni do svojih zahtev, če se za to plačali denar. Nisem preveč razmišljal o tem. Če sem iskren, sem bolj osredotočen na prihajajoče tekme," je povedal.

Na sporno početje nogometašev se je že odzvala tudi Evropska nogometna zveza (Uefa), ki je nacionalne zveze opomnila na obveznosti do pokroviteljev, ki so ključni za "izvedbo turnirja in delovanje Uefe."

Komentarjev 1
  • JZekspert 02:22 20.junij 2021.

    Bedni hlapci, tipični narančasti Angleži, tokrat se je Ronaldo res izkazal, nihče ga ne more silit, da bi reklamiral tisto črno sladkano lepljivo svinjarijo... sam se v to brozgo še vscal ne bil! Zdaj bodo pa silili igralce, da to ...prikaži več gledajo, in nič ne smejo, bljak, kako so ostudni!

Sorodne novice