Šport > Euro 2020
463 ogledov

Hrvatje ostajajo brez zmage, tokrat jim jo je zagodel tudi VAR

Patrick Schick Epa
Na Hampden Parku remi Čehov in Hrvatov.

Češki in hrvaški nogometaši so se v Glasgowu razšli z neodločenim izidom 1:1. Hrvaško-češki obračun na Hampden Parku se je tako končal z neodločenim izidom, največje mesto na Škotskem pa bolj zadovoljni zapuščajo Čehi, ki so na dosedanjih dveh tekmah zbrali štiri točke, medtem ko so Hrvati - po uvodnem porazu proti Angležem - osvojili svojo prvo na letošnjem zaključnem turnirju.

Prva polovica prvega polčasa je minila v prevladi Čehov, ki so si prvo (pol)priložnost priigrali v drugi minuti, strel Vladimirja Coufala pa je blokiral Domagoj Vida. Deset minut kasneje so uprizorili nov obetaven napad, strel Jakuba Jankte z desetih metrov pa je zletel prek vrat Dominika Livakovića. Še najlepšo priložnost so imeli v 18. minuti, a je junak prvega češkega dvoboja proti Škotski in dvakratni strelec Patrik Schick iz lepe priložnosti slabo zadel žogo.

Uvodoma dokaj rezervirani svetovni podprvaki iz Rusije 2018 so v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje na igrišču. Prvič so nevarno zagrozili v 23. minuti, po kombinirani akciji in podaji prvega zvezdnika Luke Modrića pa je češki vratar Tomaš Vaclik ubranil strel Ivana Perišića.

V 35. minuti je španski sodnik Carlos del Cerro Grande po posredovanju VAR-a in ogledu posnetka pokazal na 11-metrovko zaradi prekrška Dejana Lovrena nad Schickom v enem od zračnih dvobojev, Hrvat je s komolcem češkega napadalca zadel v nos. "Darilo" je okrvavljeni Schick izkoristil in dosegel svoj tretji gol na letošnjem turnirju.

Patrick Schick | Avtor: Epa Epa

V 39. minuti so znova zagrozili izbranci hrvaškega selektorja Zlatka Dalića, a je Ante Rebić iz lepe priložnosti streljal mimo leve vratnice, v 44. minuti pa je Vaclik zanesljivo ubranil strel Andreja Kramarića.

Hrvaška je sijajno odprla drugo polovico tekme: že v tretji minuti je - po Kramarićevi uporabni podaji - Perišić po samostojnem prodoru in z močnim strelom z leve strani izenačil na 1:1. V nadaljevanju je bila Hrvaška več pri žogi in narekovala ritem, prvo priložnost pa si je po izenačenju priigrala Češka v 52. minuti, strel Tomaša Součka z 22 metrov pa je zletel mimo desne vratnice.

V nadaljevanju je bila igra enakovredna, Čehi in Hrvati pa si niso priigrali izrazitih priložnosti. Tako je bilo vse do 72. minute, ko so "ognjeni" izpeljali kombinirano akcijo, strel rezervista Nikole Vlašića pa je švignil mimo leve vratnice Čehov. Štiri minute kasneje so zagrozili tudi Čehi, volej Adama Hložeka pa je zletel prek hrvaških vrat.

V končnici tekme je bila pobuda na strani Hrvaške, a ta ni našla načina, da bi prelisičila dobro organizirano tekmečevo obrambo. Najbližje zadetku je bila v 89. minuti, ko je strel Bruna Pekovića blokirala ožja obramba Češke, ki je po današnjem remiju naredila odločen korak proti osmini finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice