Šport > Euro 2020
112 ogledov

Skandinavci z zmago vsaj začasno na vrh skupine

Emil Forsberg Epa
Švedska nogometna reprezentanca jev Sankt Peterburgu premagala Slovaško z 1:0 (0:0).

Švedski nogometaši so po hudem boju premagali Slovake in naredili odločen korak proti osmini finala. Po neodločenem izidu na prvi tekmi v Sevilli proti Špancem so na tokratni tekmi v drugem največjem ruskem mestu osvojili vse tri točke in prevzeli prvo mesto v skupini E. Po nepolnem drugem krogu ima Švedska štiri, Slovaška tri, Španija eno, Poljska pa je brez točk.

V prvem polčasu so Švedi in Slovaki prikazali šahovsko predstavo. Ne eni ne drugi niso preveč tvegali, še najbolj nevarni so bili po prekinitvah, po medlih strelih pa oba vratarja - Robin Olsen na švedski ter Martin Dubravka na slovaški strani - nista imela posebej zahtevnega dela.

Druga polovice tekme je bila po uvodni "uspavanki" bolj razburljiva. Prvo priložnost so si priigrali Slovaki v 50. minuti, strel Ondreja Dude z roba kazenskega prostora pa je končal prek švedskih vrat.

Devet minut kasneje so prvič na dvoboju resno zagrozili tudi Skandinavci. Po predložku Sebastiana Larssona z desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Ludwig Augustinsson, vendar je njegov strel z glavo Dubravka ubranil, po kotu pa je Marcus Danielson streljal čez prečko.

V 67. minuti je znova završalo pred slovaškimi vrati, strel Alexandra Isaka z glavo pa je bil malenkostno previsok. Štiri minute kasneje je 21-letni napadalec španskega Reala Sociedada s 14 metrov sprožil močan strel, a je bil Dubravka dobro postavljen in je odpravil nevarnost.

V 75. minuti so Skandinavci izpeljali "akcijo tekme". Po globinski podaji Isaka do Robina Quaisona je slednjega na nedovoljen način zaustavil Dubravka, tako da je nemški sodnik Daniel Siebert pokazal na 11-metrovko, ki jo je zanesljivo izvedel soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu - Emil Forsberg.

Emil Forsberg | Avtor: Epa Epa

Slovaki so v končnici tekme jalovo napadali, izrazitih priložnosti pa si niso priigrali. Švedi bi v 82. minuti lahko povišali na 2:0, strel Viktorja Claessona pa so v zadnjem trenutku blokirali slovaški obrambni igralci.

Skupina E, lestvica:

1. Švedska 4
2. Slovaška 3
3. Španija 1 (-1)
4. Poljska 0 (-1)

* (-1) - odigrana tekma manj

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice