Šport
70 ogledov

De Marchi dobil obračun ubežnikov

De Marchi
11. etapa Dirke po Španiji nam postreže z razgibano traso, zadnji klanec pa kolesarji prečkajo 3,5 kilometra pred ciljem. Za najmočnejšega se izkaže ubežnik Alessandro De Marchi (BMC), medtem ko rdečo majico obdrži Simon Yates (Mitchelton-Scott).

Napadi si sledijo od samega začetka. Dylan Teuns, Thomas De Gendt ter Lukas Pöstlberger so prvi, ki si uspejo privoziti rahlo prednost, toda že med vzponom na Puerto de Padornelo (3. kategorije) so ujeti. Še tekom vzpona se v ospredje poda osmerica novih kolesarjev, ki pa so po 50 kilometrih tudi ujeti.

mark cavendish Zvezdnik Šport Zaradi bolezni zapušča kolesarstvo

Napadom pa še kar ni konca. Med drugimi poizkusita tudi Vincenzo Nibali ter Michal Kwiatkowski, toda glavnina,ki narekuje izjemen tempo, prepreči vse napade. V zgolj dveh urah kolesarji prevozijo 96 km, kar pomeni da povprečna hitrost po tej zelo razgibani trasi znaša 48 km/h. Po 100 km še vedno nimamo izoblikovanega bega.

Na drugem klasificiranem klancu dneva, Altu de Covelu (3. kategorije), se končno uspe v ospredje podati pravi skupinici kolesarjev, ki si privozi prednost dobrih 4 minut pred glavnino. Sestavljajo jo Sergio Henao, Bauke Mollema, Rafal Majka, Tiesj Benoot, Jack Haig, Franco Pellizotti, Nans Peters, Omar Fraile, Alessandro De Marchi, Nicolas Roche, Dylan Teuns, Winner Anacona, Ryan Gibbons, Pierre Rolland, Jhonatan Restrepo, Leo Vincent, Sergio Pardilla, Mikel Bizkarra ter Thibaut Pinot, ki je tudi najnevarnejši za skupni seštevek, saj za vodilnim Simonom Yatesom zaostaja dobre tri minute.

Konstantin Sivcov Doping Šport Suspendiran zmagovalec Hrvaške in ekipni kolega Slovencev

Med vzponom na Alto do Trives (2. kategorije) pade razlika na manj kot 4 minute. Tik pod vrhom napadeta Pinot in Teuns, ki pa ju 58 km pred ciljem ujamejo preostali ubežniki.

48 km pred ciljem, tik pred vmesnim sprintom napade Mollema, ki si pred ostalimi zasledovalci uspe privoziti 30 sekund prednosti, toda na enem izmed mnogih spustov se mu 28 km pred ciljem v ospredju pridruži deseterica preostalih ubežnikov.

primož roglič Kriv je komolec Šport Roglič na SP ne bo branil srebrne kolajne

Ubežna skupinica se loti zadnjega kategoriziranega klanca Alta del Mirador de Cabezoas (3. kategorije) s prednostjo 3 minut pred glavnino. Na tem 15,5 km dolgem vzponu s povprečnim naklonom 3,2 % se za napad odločita Restrepo ter Roche, kmalu pa se jima pridruži tudi De Marchi. Italijan se jima nato 5 km pred vrhom vzpona poizkusi odpeljati, toda Restrepo ga ulovi v zadnjim metrih klanca.

De Marchi | Avtor: Epa Epa

Skupaj se pripeljeta do zadnjega manjšega vzpona pred ciljem, kjer se De Marchi končno uspe otresti vztrajnega Restrepa ter se odpelje svoji tretji zmagi na Vuelti naproti. Restrepo (Katjuša) konča na drugem mestu, Franco Pellizotti (Bahrain Merida) pa na tretjem.

Tudi v ozadju pride do številnih napdov, toda večina favoritov vseeno konča v isti skupini, tako da Simon Yates zadrži sekundo prednosti pred Alejandrom Valverdejem ter 14 pred Nairom Quintano (oba Movistar).

Yates | Avtor: Epa Epa

Slovenska predstavnika sta bila tudi tokrat v ozadju. Luka Mezgec (Mitchelton-Scott) in Luka Pibernik (Bahrain Merida) sta skozi cilj prišla kot 141. oz. 145. z več kot 31 minutami zaostanka, tako da sta tudi v skupnem seštevku še naprej na repu med 170 udeleženci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice