Šport
232 ogledov

Valverde v zadnjih metrih močnejši od Sagana

Valverde Epa
8. etapa Dirke po Španiji se zaključi s kratkim 7% vzponom. V sprintu na klanec se za najmočnejšega izkaže Alejandro Valverde (Movistar), ki premaga Petra Sagana (Bora) in Dannyja van Poppela (Lotto NL-Jumbo). Rdečo majico uspešno obrani Rudy Molard (FDJ).

Takoj po začetku etape napadejo Tiago Machado, Jorge Cubero in Hector Saez. Trojica si privozi kar 12 minut prednosti, preden se glavnina odloči, da je vrag odnesel šalo.

Narekovanje tempa prevzamejo sprinterske ekipe in prednost ubežnikov se začne topiti. 6 km pred ciljem so dokončno ujeti.

Valverde | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaključni kilometer je zahteven, začne se navkreber, 500 metrov pred ciljem pa tekmovalce pričaka krožišče, nato pa ozka cesta do ciljne črte. Lotto NL-Jumbo prevzame pobudo v samem zaključku, toda v zadnjih metrih se v ospredje izstrelita Alejandro Valverde in Peter Sagan. Izkušeni Španec v zadnjih metrih prehiti svetovnega prvaka in se tako veseli že druge zmage na letošnji Vuelti. Danny van Poppel prečka ciljno črto na tretjem mestu.

 

Valverde | Avtor: Epa Epa

"Povedali so mi, da je zaključek zahteven in da lahko izgubim čas. Nisem imel cilja priti do etapne zmage, cilj je bil, da ne izgubim časa. Znašel sem se za Saganom, uspel sem mu slediti, ga prehiteti, kar me je presenetilo," je bil dobre volje Valverde.

primož roglič Kriv je komolec Šport Roglič na SP ne bo branil srebrne kolajne

Od dveh Slovencev prvi ciljno črto prečka Luka Pibernik iz Bahrain-Meride, ki osvoji 87. mesto z eno minuto in 26 sekundami zaostanka. Luka Mezgec iz Mitchelton-Scotta konča na 133. mestu z dvema minutama in 48 sekundami zaostanka.

mark cavendish Zvezdnik Šport Zaradi bolezni zapušča kolesarstvo

Rudy Molard je ostal vodilni v skupnem seštevku, Valverde pa je z etapno zmago zmanjšal zaostanek za njim. Na drugem mestu ima 37 sekund primanjkljaja, Nemec Emanuel Buchmann (Bora) na tretjem mestu zaostaja 48 sekund. Pibernik je skupno 136.. Mezgec pa 153.

Molard | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice