Šport
124 ogledov

Padec in bočni vetrovi odločili 6. etapo

Vuelta Epa
Nacer Bouhanni (Cofidis) je najmočnejši v sprintu 6. etape Dirke po Španiji. Rudy Molard (FDJ) ostaja v rdečem, veliko časa pa sta v zaključku, ki so ga krojili vetrovi in padec, izgubila Wilco Kelderman in Thibaut Pinot.

Takoj po začetku etape se v beg poženejo trije kolesarji. To trojico sestavljajo nosilec majice za najboljšega hribolazca Luis Angel Mate, Jorge Cubero ter celo Richie Porte, ki se v beg poda z namenom, da malce preizkusi svoje noge pred bližajočim se Svetovnim prvenstvom. Privozijo si 4 minute prednosti, nato pa narekovanje tempa prevzame ekipa Quick Stepa in njihova prednost se začne po hitrem postopku topiti.

Vuelta | Avtor: Profimedia Profimedia

33 km pred ciljem so ubežniki že skoraj ujeti, zato se v želji po nazivu za najbolj borbenega kolesarja Cubero odloči za solo akcijo. Toda tudi on v ospredju zdrži le še nekaj kilometrov.

25 km do cilja pa se začnejo stvari komplicirati. V glavnini pride do padca, ki nekoliko raztegne glavnino, nato pa še zapiha bočni veter, ki jo dokončno raztrga. Thibaut Pinot je nepreviden ter se znajde v eni izmed zaostalih skupin, še slabše pa jo odnese Wilco Kelderman, ki zaostaja zaradi tehničnih težav.

Glavnina, ki se otrese dveh favoritov za skupno zmago, pritiska na vso moč in kljub temu, da se Keldermanu uspe priključiti k skupini s Pinotom, vodilnih ne ujameta. Za glavnino, v kateri slavi Nacer Bouhanni pred Dannyjem van Poppelom (Lotto NL-Jumbo) in Elio Vivianijem (Quick Step), zaostaneta za 1 minuto in 44 sekund.

Bouhanni | Avtor: Epa Epa

Rudy Molard pride do cilja na 20. mestu in v času Bouhannija, s tem pa ubrani skupno vodstvo. Francoza je sicer v sredo, nekaj ur po tem, ko je prevzel rdečo majico, doletela kazen; delegati so ga kaznovali z odvzemom 20 sekund, ker je iz spremljevalnega vozila v zadnjih 20 kilometrih vzel hrano. Kljub temu je obdržal 41 sekund prednosti pred prvim zasledovalcem, Poljakom Michalom Kwiatkowskim (Sky).

Molard | Avtor: Profimedia Profimedia

Izmed obeh Slovencev je bil Luka Pibernik na koncu 47., cilj je prečkal v času zmagovalca, Luka Mezgec pa 118., zaostal je tri minute in pet sekund. Skupno je višje Pibernik na 152. mestu, Mezgec pa je 156.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.