Slovenija
41 ogledov

Za začetek posta tona rib

Vodja kuhinje Janez Dolšak je med letošnjimi posebnostmi omenil dimljeno jeguljo Žurnal24 main
Slanikova pojedina. Že 85. zapored. Razstavo si bo ogledalo do 1.500 ljudi.

Kuharji Grand hotela Union bodo danes pripravili tono rib in z njo nahranili okoli 600 ljudi, vsaj še enkrat toliko pa si jih bo ogledalo tekmovalno razstavo.

“Letos je največ jedi iz dimljenih rib in mariniranih slanikov, posebnost pa je krožnik za predjed, sestavljen iz terin, patejev in solat,” je pojasnil vodja kuhinje Janez Dolšak.

Z 32-člansko kuharsko ekipo so za 85. Slanikovo pojedino pripravili na desetine različnih jedi iz rib. Ponudili jih bodo v slanikovem hladno-toplem bifeju, ki stane 65 evrov na osebo in se odpre opoldne ali v hitri slanikovi à la carte restavraciji, kjer imajo prostora za 150 gostov in bo odprta od 11. ure.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Na meniju restavracije so med drugim školjčna juha veloute, ravioli z ribjim nadevom, tunov medaljon s hrustljavim rižem in omaka wasabi ter file trlje na črnem fižolu. V preddverju so pripravili še Sardel'ca bar, kjer bodo ponudili ocvrte sardele ter Ostriga bar, kjer si bo mogoče privoščiti ostrige s penino.

Domov bo mogoče odnesti še paelo ter suši in sašimi. Kot je povedal Dolšak, so se na pojedino pripravljali en mesec, zadnje dni še posebno intenzivno.

V tekmovalnem delu pojedine se bo letos predstavilo 17 kuharjev iz Slovenije in Hrvaške, ocenjevalci društva kuharjev in slaščičarjev pa bodo odločitev o nagrajencih sprejeli do 16. ure.

Razstavo si je mogoče med 11. in 16 uro ogledati brezplačno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.