Slovenija
70 ogledov

"Velika politika, velik cirkus"

slovenija 19.03.13, Tina Komel, seja komisije DZ za odnose s Slovenci v zamejstv Anže Petkovšek
Poslanci so se seznanili z odstopom ministrice Tine Komel. Ponudbo za službo generalne konzulke v madžarskem Monoštru je odklonila.

Državni zbor se je danes seznanil z odstopom ministrice za zamejce in Slovence po svetu Tine Komel, ki jo bo predvidoma nasledil Gorazd Žmavc iz vrst Desusa.

Strankarska računica

Komelova (PS) mora položaj zapustiti po daljšem iskanju novega gospodarskega in zdravstvenega ministra ter koalicijskih pogovorih o zamenjavi resorjev med PS in Desusom. Vztrajanje Komelove, da ne bo odstopila, je sicer minuli teden precej razgrelo ozračje v koaliciji, in to tik pred podpisom nove koalicijske pogodbe. Premierka Alenka Bratušek se je nazadnje Komelovi zahvalila za "dobro opravljeno delo", pa tudi za razumevanje, ki ga je pokazala ob dejstvu, da je v danih razmerah nujno, da še en ključen resor, zdravstvo, prevzame PS.

"V zadnjih dneh sem se po donkihotovsko neuspešno borila z mlini na veter. Veter je bil premočan in v stremljenju za vsemi zastavljenimi in napovedanimi cilji je bilo dobro začeto in uspešno nadaljevano delo zaman,"  je v nagovoru poslancem dejala Komelova in dodala, da se z dvignjeno glavo vrača v državni zbor ter se bo trudila ohraniti zaupanje svojih volivcev. Dejala je še, da je "velika politika enako kot veliki cirkus".

Političnih igric se ne želi igrati

Komelova je v sredo potrdila informacije, da so ji ponudili službo generalne konzulke v madžarskem Monoštru, a je ponudbo odklonila. "Določenih političnih igric se ne grem," je bila jasna ministrica brez resorja v odstopu.

Kandidat Žmavc je že prestal zaslišanje pred pristojnim delovnim telesom državnega zbora, o imenovanju vseh treh novih ministrov pa naj bi poslanci odločali v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.