Slovenija
1303 ogledov

V Pivki perutninarstvu 32 novih okužb

Pivka med izbruhom novih okužb
1/3
Žurnal24
Skupno število potrjenih primerov v podjetju se je tako povzpelo na 78, so sporočili iz podjetja. V celotni družbi je zaradi karantene ali okužbe odsotnih več kot sto ljudi.

V petek so v družbi Pivka perutninarstvo testirali zaposlene na okužbo z novim koronavirusom. Testiranje so v petek izvedli na dvorišču sedeža družbe. Med 250 zaposlenimi in pogodbenimi partnerji, ki dnevno opravljajo storitve na lokaciji družbe, so potrdili 32 novih okužb. 

Čeprav nimajo še točnih podatkov o karantenah, ocenjujejo, da bo karantena odrejena za dodatnih deset oseb. Do sedaj je v karanteni 35 njihovih zaposlenih, ki niso okuženi, a so bili v tesnem stiku z okuženim.

V celotni skupini bo zaradi okužbe ali karantene iz preventivnih razlogov skupaj odsotnih 113 zaposlenih. "S preventivnim testiranjem smo uspešno omejili morebiten nov prenos v okolje in podjetje, saj večina delavcev pred testiranjem ni imela nobenega simptoma," so zapisali.

Pivka med izbruhom novih okužb Covid-19 Slovenija Takšno je stanje v Pivki

Posamezne okužbe tudi posledica prenosa iz okolja

Testiranje je pokazalo, da so posamezne okužbe znotraj podjetja tudi nepovezane in kažejo na prenos okužb iz okolja, so dodali. Ob tem so zapisali, da je skupina Pivka Delamaris s 550 zaposlenimi in podpornimi storitvami povezanih podjetnikov eden večjih zaposlovalcev regije, največji v živilsko predelovalni branži, kamor prihajajo na delo zaposleni iz različnih občin, največ iz domače, a tudi iz sosednjih velikih občin.

Napovedali so, da bodo ohranjali stroge preventivne ukrepe, nadaljevali bodo z merjenjem temperature, vodili pa bodo tudi evidenco bolezenskih znakov vseh zaposlenih. Poleg tega so danes prostore podjetja še dodatno prezračili in razkužili, tako se delo lahko s ponedeljkom nadaljuje skoraj nemoteno, so še zapisali v sporočilu medijem.

Vodja covid intenzivne terapije v UKC Maribor Alenka Strdin Košir Zdravje V prvem valu nihče nad 70 let ni preživel, zdaj kaže bolje

V soboto potrjenih 111 okužb

Ob opravljenih 2.288 testih so v soboto potrdili 111 okužb z novim koronavirusom, en bolnik je umrl. Delež pozitivnih testov znaša 4,85 odstotka.

Okužbo z novim koronavirusom so v soboto potrdili v 42 občinah. V državi je trenutno 1244 aktivnih primerov, največ v Ljubljani.

covid-19 Covid-19 Zdravje Kako je pri sosedih, kako na Balkanu
dezurni@zurnal24.si
Komentarjev 1
  • Albatroz 17:56 20.september 2020.

    A je že kdo potrdil ali zavrgel prehod virusa iz živali na človeka ali pa obratno ker je lahko zelo komplicirano če v inudstriji ki se ukvarja z živiljstvom pojavi tak primer, lahko se tudi uporablja kot skriti dosje vlade ...prikaži več z določenim interesom.