Slovenija
1756 ogledov

Pahor: "Na drugi krog smo bili pripravljeni od začetka. Zmagal bom!"

Borut Pahor
1/5
Anže Petkovšek
Aktualni predsednik republike po zaprtju volišč prvič spregovoril.

"Želel bi si, da bi se jih udeležilo več ljudi. Zdi se, da bo pripravljen drugi krog. Na to smo bili pripravljeni od začetka. Pričakujem zmago, a za to se bo treba truditi. Upam, da se bo nadaljnja kampanja usmerjala v prihodnost. Rezultat, ki sem ga dosegel, je za trenutne razmere v politiki zelo, zelo dober," je v prvi izjavi po zaprtju volišč dejal Borut Pahor.

Predsednik SD Dejan Židan ocenjuje, da je bila predvolilna kampanja orkestrirana v napadih na Pahorja. Skrbi ga nizka volilna udeležba. Na vprašanje ali bi moral predsednik Pahor upoštevati kritike glede na na njegov račun, izražene med predvolilno kampanjo, spremeniti način delovanja, Židan meni, da je Pahor kritike zagotovo slišal in jih bo upošteval.

slovenija 17.10.12, Borut Pahor, kandidat za predsednika drzave, predsedniske vo RTV Slovenija Slovenija Volilna napoved: Borut Pahor je zmagal v prvem krogu predsedniške volitve 2017 Slovenija Volilna napoved Pop TV: Pahor in Šarec v drugi krog

V štabu Pahorja, ki naj bi prišel okoli 21. ure pričakujejo predvsem člani SD, tukaj je Anja Kopač, Jernej Pikalo, Dejan Levanič in šef Pahorjeve kampanje Dušan Kumer.

Borut Pahor | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
"Zmaga v prvem krogu bi bila dobrodošla, da končamo danes in v tem kontekstu damo tudi potrditev predsedniku, ki je naredil vse, da povezuje Slovence in Slovenke. Tudi če ne, bomo vztrajali v teh treh tednih, da naredimo vse, zato da mandat tudi ponovi. Ne glede na to, pa mislim da je bilo do zdaj narejenega res veliko," je povedal glavni tajnik SD Dejan Levanič.

Vsi so po njegovih besedah v pričakovanju rezultatov, "ne glede na to kakšen bo izid v prvem krogu, verjamemo, da je ta ideja povezovalnosti najboljša in bo to tisto, kar Slovenija v prihodnosti potrebuje". Kaj bo rezultat današnjih volitev pomenil za stranko SD, ki je Pahorja v kandidaturi podprla, ne bi rad napovedoval. "Dejstvo pa je, da se je zdaj zbrala ekipa, ki je dolga leta delala v stranki. Res je energija in naboj tudi za naprej," je še povedal Levanič.

Pahor je že zjutraj ob oddaji glasu povedal, da se je na volitve odpravil zato, da postane tudi v drugem mandatu predsednik. "Moje misli so usmerjene na uspeh, na to, da bi nadaljeval s politiko, ki sem jo začel, z nekaterimi novimi odtenki, ker se okoliščine spreminjajo. Ampak danes bo v vsakem primeru en vesel večer, to pa si upam napovedati," je dejal.

Vzporednih volitev letos ni, volilne napovedi pa Pahorju napovedujejo zmago.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
  • Avatar atojeto
    atojeto 13:43 23.oktober 2017.

    Volilna udeležba je bila tako nizka, ker volivci nismo imeli pravega kandidata. Moj predlog je, da se na volilni listek da možnost "nobeden od naštetih". Če se večina volivcev odloči za to možnost, se volitve ponovijo brez dosedanjih kandidatov. Trkajo ...prikaži več na mojo državljansko pravico in dolžnost, da se udeležim volitev, vendar za mene to ni demokracija, če se moram med slabimi odločiti za najmanj slabega. Hočem se odločiti za dobrega. Pahor je že imel svojo možnost pokazati kaj zna in zmore...

  • wolf.ata 00:37 23.oktober 2017.

    vse načrtovano v naprej,da se ostalim kandidatom odvzame glasove,ta je iz istega hleva (g.Šarec) kot je g. Pahor,pa še veliko kandidatov je bilo,da se razbijejo glasovi-procenti,če bi bila v drugem krogu gosp. R.Tomc in g.Pahor bi zmagala gosp.Tomc,sedaj bo bolje ...prikaži več volit sedanjo-staro opcijo,kot komedijanta itd.,moje mišljenje

  • Komisar 23:43 22.oktober 2017.

    Te predsedniške volitve so postale prava farsa. Kako lahko nekdo drug kot ta slovenski narcosidni Dudek Borut dela svojo volilno kampanijo kar med svojim delovnim časom? Dela na črno , koga drugega bi davkarija in delodajalec že davno brcnila v ...prikaži več rit ali zarubila še tisto nič kar ima.Star pregovor pa pravi : Lepa obleka velikokrat skriva najbolj ogabnega praseta.