Slovenija
13 ogledov

Upnikom bi polovico plačali v štirih letih

Primorje podizvajalcev, med katerimi lokalnih skoraj ni več, ne plačuje tudi po Žurnal24 main
Primorje. Z upniki bodo poskušali doseči dogovor o plačilu 55 odstotkov obveznosti v naslednjih štirih letih in pol.

Primorje bo z upniki v prihodnjih dneh poskušalo doseči dogovor o plačilu 55 odstotkov obveznosti v naslednjih štirih letih in pol. Menijo, da bi to upnikom prineslo več kot prisilna poravnava, in pričakujejo, da bodo tudi upniki pokazali razumevanje. "Le z uspešno sanacijo Primorja bo namreč mogoče ohraniti obstoj in razvoj številnih manjših podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so nujno potreben člen pri izvajanju velikih inženirskih projektov," so zapisali.
Uprava Primorja, ki jo vodi Marjana Novak, je sindikatom danes predstavila predlog izplačil zaostalih in tekočih plač zaposlenih v Primorju. Vendar pa mu v koordinaciji sindikatov ostro nasprotujejo, saj predvideva izplačilo le za zaposlene v Primorju, za delavce hčerinskih družb pa ne. Sindikalisti bodo zato do jutri pripravili popravke in jih posredovali upravi.

"Smo na mejni točki"

Obsojamo delodajalca, da neenakopravno obravnava vse družbe v skupini, je po sestanku povedal Damjan Volf iz obalne sindikalne organizacije KS 90. "Smo na mejni točki, ko se sindikat javno sprašuje, zakaj smo ponovno na tej točki, da vedno plačuje za grehe iz preteklosti delavec, ki je na robu preživetja," je dejal.

Koordinacija sindikatov je dolgo razpravljala tudi o prodaji trboveljske družbe Rudis, za katero v Primorju pravijo, da je pomemben del strategije sanacije Primorja, saj mu bo zagotovila nujno potrebna obratovalna sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.