Slovenija
2979 ogledov

Tu Šarec Pahorju najbolj diha za ovratnik

Predsedniške volitve 2017
1/3
Anže Petkovšek Borut Pahor in Marjan Šarec
Pahorjeva šibka točka tudi volilni okraj Ljubljana Šiška IV.

V treh od osmih volilnih enot bi Pahor zmagal v prvem krogu: v Postojni, Mariboru in Ptuju. V vseh osmih volilnih enotah je bil na drugem mestu Marjan Šarec, najmanjša razlika med njim in Pahorjem je bila v volilni enoti Kranj, kjer je Pahor zmagal s 37,7 proti 34,5 odstotka. Šarec je v treh volilnih okrajih celo premagal Pahorja.  

Volitve 2017 Aleš Primc Boris Popovič Volitve Slovenija Popovič pogorel v Kopru

 

 | Avtor: DVK DVK

Najmanjša razlika med Šarcem in Romano Tomc je bila v volilnih enotah Ptuj in Maribor, na Ptuju le 4,2 odstotni točki, v volilni enoti Maribor pa dobrih šest odstotnih točk.

predsedniške volitve 2017 Volitve Slovenija Pahor se bo moral za mandat še precej potruditi in premagati Marjana Šarca

Ribničani SDS pustili na cedilu

 | Avtor: DVK DVK

Pregledali smo še izide glasovanja v 88 volilnih okrajih. Romana Tomc bi šla v drugi krog v volilnem okraju Ajdovščina, kjer je z 19:16 premagala Marjana Šarca. Tudi v okraju Nova Gorica I bi šla Tomčeva v drugi krog, saj je zbrala 78 glasov več kot Šarec. Več glasov kot Šarec je Tomčeva dobila še v okraju Pesnica, razlika je bila osem glasov v njeno korist. V Ribnici je Tomčeva zbrala več kot 20 odstotkov, a je Šarec dobil tri odstotne točke višjo podporo.

 | Avtor: DVK DVK

V volilnih okrajih Koper I in Koper II bi šel v drugi krog Boris Popovič (22:19 in 20:17 je bil rezultat v primerjavi s Šarčevim).

Tu Šarec Pahorju najbolj diha za ovratnik

Zelo slab rezultat je Borut Pahor dosegel v volilnem okraju Kranj III, kjer ni zbral niti 38-odstotne podpore. Zelo tesno je bilo med Pahorjem in Šarcem (39:33) tudi v volilnem okraju Ljubljana Šiška IV ter v volilnem okraju Mozirje (36:34), zelo blizu sta bila tudi v Tržiču (40:33).

 | Avtor: DVK DVK

Poraz Tomčeve v Janševem okraju

Precej slab za Pahorja je bil tudi okraj Ljubljana Vič – Rudnik IV, kjer je sicer tretjeuvrščena Romana Tomc zbrala skoraj 20 odstotkov glasov. Približno toliko glasov je Tomčeva dobila še v obeh škofjeloških volilnih okrajih, a je bil tudi tu Šarec močnejši.

Volitve 2017 Romana Tomc | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Presenetljivo Tomčeva ni premagala Šarca v Grosuplju. V domačem okraju predsednika SDS Janeza Janše je s 40 odstotki zmagal Pahor, Šarec je dobil 3594 glasov, Tomčeva pa 2990.

Janez Janša Slovenija Janša odgovoril, koga bo podprl v drugem krogu

Grosuplje je sicer tudi domači okraj Maje Makovec Brenčič in Angelce Likovič. Likovičeva je dobila le 176 glasov, Makovec Brenčičeva pa 304, kar je dva odstotka.

Volitve 2017 Maja Makovec Brenčič | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Borut Pahor je močno slavil v nekaterih okrajih v Prekmurju. V okraju Murska Sobota I je zbral več kot 62 odstotkov glasov, v okraju Lendava pa več kot 58 odstotkov glasov, vsi zasledovalci pa tam niso zbrali dosti več kot deset odstotkov (Šarec 13, Tomc 12, Novak 11).

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Žurnalček 06:33 24.oktober 2017.

    Žurnal , a mislite brisat take reklame oz. natege al ne . Kolker imate komentarjev ste morda celo srečni , da se vsaj eden pojavi , pa magari za lopovske stvari ! A še to ! Kdaj mislite zamenjat tele ...prikaži več svoje mrtvaške barve , al jih mislite imet do konca , do Žal !

  • ngayabamvuga 12:53 23.oktober 2017.

    zdravo Prosim vas, da stik s tem radodarni in iskreni Gospod, ki je dopustil, da opravi svoj projekt in plačati svoj dolgov, kar me posojilo v višini 51,000 €. Objavim to sporočilo, ker je naredil dobro in želim, da se ...prikaži več boste koristi za tiste, ki so v stiski. Vsepovsod je svoj email: borut.martin@gmail.com

Sorodne novice