Slovenija
14432 ogledov

Pahor se bo moral za mandat še precej potruditi in premagati Marjana Šarca

predsedniške volitve 2017 Saša Despot
12. novembra bo drugi krog predsedniških volitev.

Borut Pahor se bo moral za nov predsedniški mandat boriti v drugem krogu z Marjanom Šarcem.  Po preštetih skoraj več kot 99 odstotkih glasov ima Pahor (le) 47 odstotkov glasov, Marjan Šarec jih ima 25 odstotkov. 

 | Avtor: DVK DVK

Da bo zelo verjetno drugi krog, je v prvi izjavi po volitvah priznal tudi Pahor, a je dejal, da bo v drugem krogu, ki bo 12. novembra, zmagal. 

Borut Pahor Sprijaznil se je Slovenija Pahor: "Na drugi krog smo bili pripravljeni od začetka. Zmagal bom!"

Šarec: nisem po župi priplaval

predsedniške volitve 2017 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Zdaj kaže da bo drugi krog, to je še dodaten uspeh. Mnogi me podcenjujejo in mislijo, da smo župani kar tako, ampak kar po župi priplavali pa nismo, ni samo državna politika edina zveličavna, tudi na lokalni ravni se trudimo in veliko naredimo za ljudi," je za nacionalko dejal Šarec. V njegovem štabu so sicer nazdravljali s pivom, ne s penino

predsedniške volitve 2017 Drugi krog Slovenija Marjan Šarec: "To bo trd boj, do konca"

Janša: Škoda denarja za drugi krog

"Nekateri so se skrivali za neodvisnostjo, upam, da bodo volivci to prepoznali," je v svoji izjavi Romana Tomc zelo verjetno napadla Marjana Šarca, ki ga SDS ne po podprla. Predsednik SDS Janez Janša se namreč strinja z izjavo predsednika SD Dejana Židana, da je škoda denarja za drugi krog. Na vprašanje, ali to pomeni, ne bodo nikogar podprli, pa je dejal: "Zakaj bi šel na volitve, ker ni izbire." Več na: http://www.zurnal24.si/slovenija/janse-v-stabu-romane-tomc-se-ni-299049 - www.zurnal24.si. V štab je sicer Tomčeva prišla z visoko dvignjenimi rokami.  Janša je za nacionalko dejal še, da med kandidatoma, ki sta v drugem krogu, sam ne vidi razlike in boji se, da bo v drugem krogu izvoljen predsednik, ki ga bo volilo manj kot 25 ali celo manj kot 20 odstotkov ljudi. 

Janez Janša Slovenija Janša odgovoril, koga bo podprl v drugem krogu

Cerar: pomembno je, koga bo podrla SMC

Predsednik vlade Miro Cerar ocenjuje, da bo izid v drugem krogu zelo negotov in da bo zato zelo pomembno, kako se bo opredelila SMC, kar bodo storili v prihodnjih dneh, danes pa ni želel povedati, kateri od kandidatov ima več vsebine.

Karel Erjavec | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Erjavec: Pahorjeva zmaga v drugem krogu ne bo lahka

"Obžalujem, da bo potreben še en krog, zlasti če pomislim, da bi ta denar lahko porabili, če ne za kaj drugega, za usklajevanje pokojnin. Ampak moram reči, da so se vse kandidati častno borili, da ta tekma ni tako enostavna, kot je zgledala na prvi pogled. Vsaka volilna tekma je naporna in nepredvidljiva. Kazalo je, da bi lahko Borut Pahor zmagal v prvem krogu, vendar mislim, da je bil tudi problem udeležbe, vse bi nas morala skrbeti nizka udeležba," je dejal predsednik Desusa in zunanji minister, 

Erjavec meni, da Pahorjeva zmaga v drugem krogu ne bo samoumevna. "Tisti, ki pričakujejo, da bo Borut Pahor gladko zmagal, jaz tega ne pričakujem in bo treba mobilizirati celotno volilno telo, ki podpira predsednika Pahorja," ocenjuje Erjavec. 

Različni volilni napovedi 

Volilni napovedi televizij RTV Slovenija in Pop TV sta se razlikovali, nacionalka je napovedala Pahorjevo zmago v prvem krogu, Pop TV pa je pravilno napovedala drugi krog. 

predsedniške volitve 2017 Slovenija Volilna napoved Pop TV: Pahor in Šarec v drugi krog slovenija 17.10.12, Borut Pahor, kandidat za predsednika drzave, predsedniske vo RTV Slovenija Slovenija Volilna napoved: Borut Pahor je zmagal v prvem krogu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 14
  • blueone 19:11 23.oktober 2017.

    Katera kampanija od predsedniških kandidatov je bila najdražja?

  • Fucky 13:15 23.oktober 2017.

    Tokrat bodo murgle popušile. Šarac je pa res prehudo norčevanje. Toliko murgeljskih beliverjev pa spet ni v Sloveniji! Drugi ga tko ne bojo volili!!! Če se res, res potrudijo, ne spravijo skupaj nit 40%. In to je bilo premalo tudi ...prikaži več za Turka. Res pa je, da jim je s pomočjo Šarca, uspelo iz drugega kroga spraviti Tomčevo. Kajti, če bi v drugem krogu bila Tomčeva in Pahor, bi bilo bolj zanimivo.

  • partizanka 10:08 23.oktober 2017.

    Tudi če bi Šarec obljubljaj, da bomo namesto krompirja sadili banane, bi ga potrdili. To pove kako smo Slovenci neumni. In tako blesavi si svoje države niti ne zaslužimo! In PIKA kot je rekla Mila.