Slovenija
20261 ogledov

To je Janeza Janšo pričakalo ob prihodu na Primorsko

Janez Janša Epa
Hladna dobrodošlica.

V Marezigah danes poteka regijsko srečanje članov in simpatizerjev SDS. Srečanje spremlja protest Protestne ljudske skupščine, ki se je oblikovala ob robu petkovih protestov. Policija opozarja, da je shod, na katerim se je po poročanju medijev zbralo nekaj sto protestnikov, neprijavljen.

Glasno negodovanje ob prihodu Janše

V Marezigah se je zbralo med 250 in 300 protestnikov in med 50 ter 100 policistov. Protest je miren, razen vzklikov in glasnega piskanja incidentov ni, na spletnem portalu poroča Radiotelevizija Slovenija. Portal 24ur dodaja, da so protestniki ob prihodu predsednika stranke SDS Janeza Janše glasno negodovali.

V Protestni ljudski skupščini so navedli, da so danes "SDS sporočili, da v Marezigah, svetovni zibelki antifašizma, ni prostora niti za domače niti tuje častilce nacifašizma". Stranki očitajo, da se "posmehuje tudi več kot 100.000 Primorcem, ki so v 23 letih fašističnega terorja morali zapustiti svoje domove".

Marezige so po njihovem prepričanju pojem primorskega boja proti fašizmu, kjer so se goloroki domačini pred 100 leti postavili po robu oboroženim fašistom. Pregnali so fašistične provokatorje, njihov upor pa je prišel v zgodovino kot prvi upor proti fašizmu, so dodali.

Organizator regijskega srečanja stranke SDS Radin Silvano je po poročanju portala 24ur dejal, da protestniki zlorabljajo zgodovino. Dodal je, da zanj rdeča zvezda v sosednjem parku ni nobena težava in da so lokacijo srečanja izbrali že pred časom.

Janša: Konec sprenevedanja

Janša se je medtem že odzval na twitterju, in zapisal, da je sprenevedanja konec, saj da bodo tokrat "ustavni red rušili skupaj na istem kraju ob istem času" - sredini in petkovi protestniki, ki jih je pripisal strankam SD, Levici in LMŠ. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 113
  • igorgeus 09:07 11.oktober 2021.

    specialna enota policije varuje neki strankarski shod? a je sploh podlaga za kaj takega?

  • George_Herrera 14:17 10.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • Koper 10:43 10.oktober 2021.

    Ljudje ki so se tam zbrali niti slučajno niso bili iz LJ. Bili so domačini in to se je že prej pripravljalo.Primorci smo ponosni na dosežke naših prejšnjih generacij.Stojimo za tem kar mislimo in se ne obračamo po burji. Nikoli ...prikaži več ne bomo isto misleči kot ostali Slovenci. Zdaj vsaj ve,če do sedaj ni,da nima naše minimalne podpore in da ni zaželjen.

Sorodne novice