Slovenija
31214 ogledov

Tako je bralkina mama na Telemachu prejela dobropis v znesku 52 evrov

denar banka štetje denarja denarnica evri bankkomat Profimedia
Klicev ne snemajo in jih ne morejo preveriti, kljub temu so se odpovedali stroškom, ki so nastali s prekinitvijo pogodbe.

Kot smo pisali pred kratkim, je bralkini mami, starejši gospe, poštar vročil priporočeno pošiljko. Podpisala se je in pošiljko prevzela, čez čas pa je ugotovila, da je v resnici podpisala novo pogodbo s Telemachom. Za prekinitev pogodbe naj bi plačala 35 evrov, saj je zamudila 14-dnevni rok, v katerem bi lahko od nove pogodbe odstopila brez dodatnih stroškov.

Da je tovrstna praksa sporna, so opozorili tudi na Zvezi potrošnikov Slovenije in vse operaterje pozvali "k spoštovanju dobrih poslovnih običajev, h katerim nikakor ne sodi netransparentno ponujanje in sklepanje naročniških pogodb po telefonu".

Zgodba bralkine mame pa ima srečen konec, smo izvedeli po objavi prispevka. "Poslala sem jim članek in jih prosila, naj mi pošljejo posnetek pogovora, v katerem je mama privolila v novo pogodbo," je pojasnila bralka.

Odstopili so od stroškov prekinitve pogodbe in ji dodelili dobropis

Posredovala nam je Telemachov odgovor. V njem pojasnjujejo, da so aktivacijo naročniškega razmerja izvedli na podlagi podpisane pogodbe in da podpis naročnice na pogodbi predstavlja potrditev, da se je seznanila z vsebino in pogoji pogodbe ter se z njimi v celoti strinja.

"Dodatno pojasnjujemo, da se žal klici ne snemajo in posledično le teh ne moremo preveriti. Vendar smo se kljub navedenemu odločili, da v duhu nadaljnjega vzdrževanja dobrih poslovnih odnosov, odstopimo od stroškov prekinitve in sorazmernega zneska ugodnosti iz naslova predčasne prekinitve zgornje pogodbe. Za omenjeni paket v prihodnje ne boste več prejemali računov," so ji razložili.

Hkrati so ji dodelili tudi dobropis v višini 52,07 evra, ki so ga upoštevali pri plačilu naslednjega računa.

nina.sprohar@styria-media.si

Komentarjev 12
  • munja 19:43 26.september 2024.

    Vsi so nateguni, za čimvečji dobiček gre.

  • Avatar Tone Murgelj
    bumbar11 16:32 26.september 2024.

    Telekomovih storitev ne maram, če bi mi jih poklonili in še plačali zraven. Smo imeli z njimi po prevzemu Tuš mobila ceremonije, da te prime driska spodaj in zgoraj!!!

  • koki 12:54 26.september 2024.

    A1 so isti nateguni. Plačaš račun, potem ti pa po 11 dneh, ko si plačal račun, pošljejo sms, da nimaš poravnanih obveznosti. Če rata, rata, če frata pa frata.