Slovenija
58 ogledov

Spolna vzgoja ali posiljevanje otrok?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Nova Slovenija bo ministru za šolstvo Igorju Lukšiču poslala poziv, naj v prihodnje v šolah prepreči delavnice, ki jih vodijo predstavniki Legebitre in Amnesty International.

"S tem ko aktivistične organizacije, kot sta Legebitra in Amnesty International, v šolah izvajajo delavnice pod krinko poučevanja o spolnosti, posiljujejo otroke z vsebino, ki ni predpisana v učnih načrtih. Sporno je tudi to, da to počnejo brez vednosti in dovoljenja staršev," pravi predsednica NSi Ljudmila Novak.

Na delavnice so postali pozorni zaradi pritožbe civilne iniciative za družino in pravice otrok, ki je pod vodstvom Aleša Primca ministru za šolstvo Igorju Lukšiču poslala pismo, v katerem trdi, da se "že dalj časa po večjem številu slovenskih osnovnih in srednjih šol izvaja prava homoseksualna prevzgoja otrok, največkrat brez vednosti in dovoljenja staršev".

V NSi se pridružujejo Primčevemu mnenju. "Delavnice bi morali voditi tisti, ki niso ideološko in spolno obremenjeni, niso radikalni in imajo celosten pogled," pravi Novakova.

V Amnesty International so že včeraj pojasnili, da že leto in pol ne izvajajo delavnic o istospolno usmerjenih, v Legebitri pa opozarjajo, da gre za žaljive obdolžitve, ki niso "niso nič drugega kot posledica pomanjkanja argumentov nasprotnikov družinskega zakonika za njegovo zavračanje". Primčeva civilna iniciativa je namreč oster nasprotnik novega družinskega zakonika, vendar do zdaj s protesti ni uspela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.