Slovenija
194 ogledov

S celostnim pristopom pomagajo psom povrniti kakovostno življenje

Center Dogs4Motion
1/11
Jure Banfi
Jana Gams je po koncu študiju vedela, da si želi delati na področju veterinarske rehabilitacije. Danes s sodobnimi terapijami skupaj z ekipo pomaga psom povrniti kakovostno vsakodnevno življenje.

Center Dogs4motion ponuja celostne veterinarske rehabilitacijske storitve za pse, s poudarkom na izboljšanju gibljivosti po operacijah in pri kroničnih boleznih. S sodobnimi terapijami pomagajo psom povrniti kakovostno vsakodnevno življenje. Psom in tudi drugim malim živalim pomagajo pri izboljšanju mišičnega in skeletnega zdravja. 

"Ponujamo storitve veterinarske rehabilitacije, oziroma če to povzamem, enako kot v humani fizioterapiji, enake storitve ponujamo tudi mi za male živali," razloži ustanoviteljica Jana Gams, doktorica veterinarske medicine in strokovnjakinja za veterinarsko rehabilitacijo. 

Ponujajo različne storitve: lasersko terapijo, terapijo z udarnimi valovi, terapevtski ultrazvok, manualne tehnike, kot so masaže, razgibavanje, mobilizacija sklepov in hrbtenice.

"Imamo tudi podvodno stezo za hidroterapijo, torej vadbo v kontroliranem vodnem okolju, ogromno pozornosti pa posvečamo tudi terapevtskim vajam. S takšno vadbo pripomoremo k izboljšanju obsega gibljivosti sklepov in krepitvi mišic, s tem pa tudi funkcionalnosti psov," še našteje Gams.

Center Dogs4Motion | Avtor: Jure Banfi Jure Banfi

Ponujajo celosten pristop k psu, pa tudi drugim malim živalim, ki imajo kakršne koli gibalne omejitve, ali se spopadajo s kroničnimi bolečinami. 

Komu vse so njihove storitve namenjene?

Predvsem psom, ki se spopadajo z določenimi poškodbami gibalnega sistema, tistim, ki so prestali kakšno ortopedsko ali nevrološko operacijo in tudi psom, ki se spopadajo s kroničnimi degenerativnimi boleznimi. "Velik segment našega dela so geriatrični psi, to pomeni starejše živali, ki se seveda spopadajo z marsikaterim problemom in pa veliko dela namenjamo tudi preventivi, to se pravi zdravim živalim, aktivnim psom," še doda Jana. 


Nudijo tudi preventivo predvsem za pse, ki so udeleženi v športno kinoloških disciplinah, ali tistih, ki delajo. Njim omogočajo preventivne preglede mišičnega sistema.

Do ideje odprtja takoj po študiju 

"Ko sem zaključila študij na Veterinarski fakulteti v Ljubljani sem se pravzaprav takoj usmerila v podiplomsko izobraževanje v smeri rehabilitacije psov," pove Gams. Jana je izobraževanje zaključila na Univerzi v Tennesseeju. In se strokovno usmerila izključno v rehabilitacijo psov oziroma malih živali, kar je privedlo do odprtja lastnih prostorov na Ravnah na Koroškem. "Nahajamo se v prostorih Mrežnega podjetniškega inkubatorja Koroške, na Ravnah na Koroškem," še pove Gams. 

Center Dogs4Motion | Avtor: Jure Banfi Jure Banfi

Poleg fizioterapije v našem geografskem okolišu pripravljajo tudi spletne tečaje za kondicijsko pripravo športnih psov, specializirane tečaje za določene kinološke discipline in tudi tečaje za šolanje psov. V spletni akademiji imajo tečajnike iz celotnega sveta.

K temu, da je Dogs4motion lahko zaživel, so pripomogla tudi evropska sredstva. "Vsekakor smo hvaležni, da smo prejeli nepovratna sredstva preko P2 projekta Slovenskega podjetniškega sklada. S katerimi smo pravzaprav lahko sploh začeli razmišljati o tem, da si lahko privoščimo neke lastne prostore," pojasni Jana. S pomočjo teh so prostore sodobno opremili in omogočili storitve na višjem nivoju. "Absolutno lahko rečemo, da so evropska sredstva pri realizaciji takšnih projektov nepogrešljiva," še pojasni Jana. 

Center Dogs4Motion | Avtor: Jure Banfi Jure Banfi

Seveda se tukaj ne bodo ustavili, tkejo se že načrti za prihodnost. "Absolutno selitev v malenkost večje prostore, kjer bomo lahko še kvalitetnejše opravljali svoje storitve, ponujali storitve mogoče širšemu krogu pomagali še več psom in seveda razširili svoje storitve," zaključi Gams.


sofinancira EU | Avtor: EU EU
Sofinancira Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.