Slovenija
973 ogledov

Pro Plus z največ prihodki v regiji

pop tv Anže Petkovšek
Slovenska televizijska hiša Pro Plus je lani ustvarila slabih 62 milijonov evrov prihodkov.

Lani ustvarjeni prihodki Pro Plus uvrščajo na prvo mesto med komercialnimi televizijami v regiji. Z vrha je tako izrinila srbski Pink International, ki je zasedel tretje mesto, na drugo pa se je uvrstila hrvaška Nova TV, ki ima istega lastnika kot Pro Plus.

Pro Plus je lani prihodke v primerjavi z letom prej povečal za 13,4 odstotka. Nova TV je lani ustvarila 52,5 milijona evrov prihodkov, Pink International pa 52,3 milijona, kaže raziskava specializiranega spletnega portala za medije Media Daily.

Pink je moral po njihovih navedbah zaradi finančnih težav namreč prodati svoje deleže v Pink BH in Pink Crna Gora, kupilo pa jih je podjetje v lasti družbe United Group. Ta ima v Sloveniji v lasti Telemach in želi prevzeti še Pro Plus, a še čaka na dovoljenje agencije za varstvo konkurence.

Od slovenskih družb sta na seznamu še Antenna TV SL, ki je v večinski lasti Telekoma in oddaja Planet TV, ter ASPN, ki oddaja Šport TV. Prva je predlani ustvarila dobrih osem milijonov evrov prihodkov, druga pa lani slabih 4,5 milijona.

United Group bi s prevzemom Pro Plusa pod eno streho združil največja igralca na svojem področju, lastnika infrastrukture (Telemach) in generatorja medijskih vsebin (Pro Plus). Gre za največjo medijsko združitev v samostojni Sloveniji, ki je po navedbah medijskih strokovnjakov pred zahtevno nalogo zaradi preučitve vplivov nakupa na več trgih postavila tudi regulatorje.

Volitve 2018, volilno soočenje "Zgroženi smo" Slovenija Janša poslal jezno pismo šefom Pop TV pop tv Slovenija Velik preobrat na Pop TV in Kanalu A

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Majazmaja 10:40 24.september 2018.

    Seveda so največji prihodki, če vrtijo same stare, večinoma poneumljajoče komedije ali akcijske filme, še bolj poneumljajoče južnoameriške, turške ali slovenske limonade in reality showe, katerim udeležencem Jerry Springer show ne seže niti do gležnjev (razen če v člankih pretiravajo?). ...prikaži več Kar je najhuje, je nivo ljudi, ki to gleda. In glede na prihodke je teh ljudi v Slovenistanu očitno malo morje.

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 11:49 16.avgust 2018.

    PopTV sploh ni več komercialna, pač pa monopolna TV, zato lahko delajo slab in brezvezen program, tudi če je gledanost nična, bodo vseeno mastno služili! Njihovo početje je sicer protizakonito, ampak ker jim štango drži država, se ne bo spremenilo nič!

  • 23ad2f37766171aa38825fc71230ce1c4c61263b 21:46 15.avgust 2018.

    Dejstvo je da je postal program pop tv zanič sami stari filmi in kup nekih brezveznih resničnostnih sovov