Slovenija
17 ogledov

Prazniki le odeti v belo odejo

V prihodnjih dneh se lahko končno veselimo zimski radosti. Žurnal24 main
Potem ko je rahlo sneženje v petkovih popoldanskih urah že presenetilo Štajersko, Dolenjsko in Prekmurje, bo v soboto popoldne sneg zajel celotno Slovenijo.

Glede na napovedi za prihodnje dni se nam potemtakem le obeta bel Božič, če le ne bo prišlo do kakšnih presenetljivih otoplitev v zadnjem trenutku. Potem ko se je dopoldne večina Slovenije še kopala v soncu, je vzhodne pokrajine v zgodnjem popoldnevu po povečani oblačnosti presenetil sneg. Rahle snežne padavine so zajele predvsem Štajersko, Dolenjsko in Prekmurje. Ponekod naj bi zapadlo celo do pet centimetrov snega.

V soboto bo snežilo po celi Sloveniji

Medtem ko bo noč v večini Slovenije minila v rahli oblačnosti, bo v vzhodnih krajih ponekod še rahlo snežilo, snežinke pa bo spremljal okrepljen severovzhodni veter. Zjutraj nas bo pričakala oblačnost. Sprva bo večinoma suho, popoldne pa bo od vzhoda spet pričelo rahlo snežiti. Tokrat bo severni veter oslabel, le na Primorskem bo zapihala močna burja, ki bo od sobote zvečer pa do ponedeljka na izpostavljenih legah v sunkih presegla hitrost 90 km/h. Posredno s snegom se bodo spustile tudi temperature, katere se bodo v sobotnem jutru dosegle nizkih -8 stopinj, čez dan pa bodo nihale od -3 do 2. Na Goriškem in ob morju pa se termometer povzpel do 6 stopinj C.

Vsi, ki ste ali boste na cesti, bodite pozorni na spolzka cestišča. Pozornost ne bo odvče niti v prihodnjih dneh, saj zaradi mrazu lahko nastane poledica.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.