Slovenija
1144 ogledov

Posnetek, ki razburja: "Namesto kužka bi lahko bil otrok"

Stafordski bulterier Profimedias
Posnetek napada psov in kresanje mnenj.

Profil spletnega omrežja Facebook z imenom Naše Velenje je delil video posnetek dogodka, do katerega je prišlo v tem mestu in ki očitno dviguje mnogo prahu. 

Prikazuje napad dveh večjih psov brez povodca na manjšega, ki ga je po posnetku sodeč sprehajala njegova lastnica, ob njej so še štirje ljudje, peti je otrok na drugi strani ceste, ki dvigne svoj skiro in želi z njim posredovati. 

Večja psa se za posredovanje okolice ne zmenita prav dosti, kako se prizor konča, posnetek ne daje slutiti. Objavo so na omenjenem profilu pospremili z besedami: "Namesto kužka bi bil lahko otrok". 

Pod posnetkom se je usulo na stotine komentarjev, uporabniki Facebooka zvečine obsojajo odvezana agresivna psa. Tudi sicer komentirajo, da je v Velenju velika težava odvezanih psov in komentirajo tudi izkušnje ostalih napadov. 

V skladu z našo zakonodajo mora sicer skrbnik psa na javnem mestu zagotoviti fizično varstvo psa tako, da je ta ves čas na povodcu. Če tega ne upošteva, se mu izreče globa v višini od 200 do 400 evrov. Nadzor nad izvajanjem tega zakona opravljajo policisti in občinski redarji.

Mucherjeva ulica bloki Slovenija Pod streho Psi lajajo vso noč, sosedi kličejo policijo, ko prispejo, sledi to ...

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bleki 19:38 02.oktober 2024.

    Lastnica je prestrašena. Last ika pitbula v čuzo, so smrtno nevarni. Keri kreten ima odvezane na sprehodu?

  • Avatar Zala
    Zala 19:22 02.oktober 2024.

    Lastnica psička se obnaša kakor, da bi bila debilna. Mimoidoči dogodek boolj opazujejo, nihče konkretno ne ukrepa. Oba "pitbula" uspavati, lastnika denarno kaznovati, "da se od višine zvrti."