Slovenija
2 ogledov

Policisti zapustili pogajanja: "Ne damo se!"

Policisti Nik Rovan
Današnja pogajanja sta protestno zapustila oba policijska sindikata. Kot smo uspeli izvedeti, zato ker se pogovarjajo samo o varčevalnih ukrepih in ne o njihovih stavkovnih zahtevah.

"Vse, kar zahtevamo, je, da se uredi status policistov. Nikakor ne bomo pristali na znižanje plač, potnih stroškov in regresa, saj se zavedamo, da lahko znižanje plač pripelje tudi do korupcije," je za zurnal24.si dejala tiskovna predstavnica sindikata policistov Monika Golob.

"Malo se vzame, pa smo na pragu revščine"

Zato bodo policisti po njenih besedah vztrajali pri svojih zahtevah. "Vztrajamo pri svojem in se ne damo. Malo se bo odrezalo pri plačah, stroških, pa bodo že pod pragom revščine. Drugače je pri učiteljih, uradnikih in drugih javnih uslužbencih. Oni po večini delajo v kraju, kjer živijo. Pri nas to ni mogoče, saj na Primorskem preprosto ni policistov. Zato se morajo policisti iz Štajerske voziti na Primorsko."

Skromna prisotnost ministrov

Kot piše STA, je predstavnike policijskih sindikatov zmotila tudi skromna prisotnost ministrov na pogajanjih, kar je po njihovem mnenju samo kupovanje časa. Odločili so se, da bodo svoj čas in energijo raje usmerili v delo s kolegi, ki stavkajo.

Jutri se bosta policijska sindikata odpravila v državni zbor. Na sestanku bodo prisotni tudi pravniki, ki bodo pregledali pogodbo.

Komentarjev 1
  • Senior 17:59 25.april 2012.

    Se strinjam z njimi!