Slovenija
6 ogledov

Penali bodo popust

Aneks k pogodbi o nakupu stanovanj v Celovških dvorih določa, da lahko Vegrad pl Žurnal24 main
Celovški dvori. Ker Vegrad mestni občini ni predal prvega dela stanovanj, od danes plačuje penale.

“Penali se ob končnem obračunu pobotajo s terjatvami, ki jih ima prodajalec za zadnji dve tranši,” je način plačila penalov, ki jih bo moral zaradi zamude Vegrad plačati Javnemu stanovanjskemu skladu Mestne občine Ljubljana (JSS MOL), pojasnila direktorica Jožka Hegler.

JSS MOL naj bi do včeraj glede na že podaljšano pogodbo od Vegrada prevzel prvi sklop, 119 stanovanj v Celovških dvorih, a ga ni. Vegrad namreč ni opravil tehničnega pregleda in pridobil uporabnega dovoljenja, kar je pogoj za prevzem stanovanj. Od danes bo morala MOL od Vegrada za vsak dan zamude zato zahtevati pogodbeno kazen v višini 0,5 promila kupnine, kar je 9.500 evrov za dan zamude.

“Komisija JSS MOL sicer že opravlja preglede za prevzem prvih stanovanj v Celovških dvorih, na podlagi katerih bo po prejemu uporabnega dovoljenja predaja kar najhitreje izvedena,” je pojasnil Matej Košič, direktor gradnje za trg pri Vegradu.

Nov datum ni znan

Tehnični pregled komunalne opreme in prometne ureditve Celovških dvorov je bil opravljen že decembra, pregled objektov pa januarja, vendar so bile v obeh primerih ugotovljene pomanjkljivosti. Datum vnovičnega tehničnega pregleda pa še ni znan. “Vnovičen tehnični pregled bo lahko razpisan, ko bo Vegrad upravnemu organu sporočil, da je gradnja končana, in predložil vso manjkajočo dokumentacijo,” je pojasnila Lea Zalokar, vodja šišenske izpostave Upravne enote Ljubljana. Košič je sicer dejal, da pomanjkljivosti na objektih intenzivno odpravljajo. Na povezovalni cesti in komunalnih priključkih so jih že odpravili, le asfalta zaradi vremenskih razmer ne morejo položiti.

Drugi paket od skupno 419 stanovanj mora JSS MOL po pogodbah prevzeti do 30. marca, tretjega pa do 30. junija 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.