Slovenija
37 ogledov

Palomo želi zlatarna

Strateški partner Palome, ki je prejšnje leto končala s 4,3 milijona evri izgube Žurnal24 main
Interesenti. Srbi, Slovaki in slovenska Zlatarna Celje.

Za lastniški vstop v sladkogorsko tovarno papirja naj bi bili zainteresirani trije ponudniki. Po naših neuradnih, a zanesljivih informacijah so to srbsko podjetje Drenik ND, Ekoinvest, ki naj bi oddal ponudbo za slovaško podjetje SHP Harmanec, in slovenska Zlatarna Celje.

Poslanec Janez Ribič za podjetje Drenik pravi, da naj bi bili po nekaterih podatkih posredni lastniki te družbe bivši vojni dobičkarji, člani tako imenovanega Zemunskega klana. Ribič je zato ministrico za gospodarstvo Darjo Radić že povprašal, kaj meni o podjetju Drenik glede na to, da je nenaklonjena Agrokorjevemu prevzemanju Mercatorja, ki sicer ni v večinski državni lasti, vendar gre prav tako za družbo s sumljivim lastniškim ozadjem.

Drenik naj bi ponujal okoli dva milijona evrov, slovaško podjetje Harmanec je oddalo neobvezujočo ponudbo, od države pa naj bi zahtevali več milijonov evrov za odpravnine za presežne delavce. Zlatarna Celje naj bi ponujala okoli sedem milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.