Slovenija
8528 ogledov

Epidemija v Sloveniji: V teh krajih in regijah je najhuje

Covid-19 v Ljubljani Profimedia
Stanje okužb se po regijah precej razlikuje, novih okužb je sicer največ med otroci.

V ponedeljek je bilo ob 5.471 opravljenih PCR testih potrjenih 1.950 okužb z virusom sars-cov-2. Največ okužb je še vedno v starostni skupini pet do 14 let, kar pomeni, da je virus močno prisoten v šolah in vrtcih. Sicer po številu okužb prevladujeta še dve starostni skupini, 25-44 in 45-54 let.

Samotestiranje v slovenskih šolah Slovenija Toliko okužb so pri samotestiranju odkrili v šolah

 | Avtor:

Najslabše v jugovzhodni in posavski regiji

Epidemiološko najslabše je stanje v jugovzhodni in posavski regiji, kjer znaša sedemdnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev 118. Sledijo ji pomurska, podravska in koroška regija, ki imajo sedemdnevno incidenco slabšo od slovenskega povprečja, ki znaša 80. Boljše od povpečja je stanje v osrednjeslovenski, gorenjski, zasavski, goriški, primorsko-notranjski, savinjski in obalno-kraški regiji. Najboljše je stanje v slednji, kjer znaša sedemdnevna incidenca okužb na sto tisoč prebivalcev 67.

 | Avtor: Sledilnik Covid-19 Sledilnik Covid-19

Največ okužb so sicer včeraj odkrili v Ljubljani (248) in Mariboru (102), sledijo Novo mesto (76), Kranj (55), Koper (53), Celje (47), Kamnik (34), Krško (33), Litija (33) in Domžale (32). V Grosupljem so odkrili 29 novih primerov, v Tržiču in Vrhniki po 26, v Brežicah in Cekrnici po 25, v Črnomlju 24, v Žalcu, Sežani in Slovenjskih Konjicah, v Idriji 22, v Novi Gorici in Ilirski Bistrici 21. V drugih slovenskih občinah je bilo odkritih po manj kot 20 primerov. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • bobubob 15:08 07.december 2021.

    Tudi tisti ki umre v prometni nesreči, se 'znajde' na spisku 'kovid žrtev'. In tisti, ki je bil prvi identificiran kot omikron bolnik, je bil tudi 'polno' zastrupljen, ups, cepljen.... Koliko časa bomo še poslušali pravljice o tem, da mRNA ...prikaži več ne vpliva na človekov genom? Do kdaj bodo za vnos tega strupa v organizem zlorabljali besedo 'cepljenje' ? Do kdaj bodo skrivali dejstvo, da zdravila za kovid obstajajo? To je obdobje enega večjih genocidov v zgodovini človeštva. Krivci so znani.

  • Avatar Sreten Lukić
    lluckyss 11:59 07.december 2021.

    Glede na število prebivalcev in dnevnih migrantov je med mesti najmanj okužena Ljubljana...Torej protesti pomagajo vsaj proti Covidu, če se že te koruptivne vlade nič ne prime..