Slovenija
4471 ogledov

Janša Logarju očita, da mu hoče ukrasti še ime

Zlata Lisica veleslalom Saša Despot
Anže Logar bo čez tri tedne ustanovil svojo stranko, ki se bo imenovala Demokrati.

"V Sloveniji ni dovoljeno registrirati stranke z imenom, ki je praktično enako imenu že obstoječe stranke," je na omrežju X objavil predsednik SDS Janez Janša. Priložil je odločbo o vpisu SDS v register političnih strank, iz katere je razvidno, da je skrajšano ime Slovenske demokratske stranke Slovenski demokrati.

Logar je v pogovoru za N1 dejal, da tudi on, tako kot Janša, pričakuje predčasne volitve, ki pa bodo po njegovi oceni "nekje v tem času čez leto dni".

“Z odpoklicem referenduma o JEK 2 je namreč vlada tudi navzven začela razpadati pri živem telesu. Pokazalo se je, da koalicija predsednika vlade ni več usklajena in da dva koalicijska partnerja ne sledita več njegovim usmeritvam. Stopila sta na drugo stran, s tem pa se je začelo obdobje, ko bo tudi javnega nasprotovanja med koalicijskimi partnerji več," je povedal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 21
  • Stane Adamič 19:33 26.oktober 2024.

    Takoj ko je rekel, da ne bo vrnil mandata sem vedel, da ne gre za POŠTENJAKARJA? Je pač naredu nek scenarij z tovarišem iz Murgel in ta se udejanja.

  • rd2dmk2 17:57 26.oktober 2024.

    hm.. a ni v Sloveniji še ena stranka ki ima v svojem imenu demokrati, al se meni samo dozdeva. (SD)

  • Enzgg4 16:25 26.oktober 2024.

    Če se prav spomnim, je jajo ime ukradel eni drugi Demokratski stranki. Tisti, v kateri so bili Peršak, Bučar in še nekateri. Se mi zdi, da tudi Rupel, ki je bil itak v vseh strankah od ZKS dalje.

Sorodne novice