Slovenija
4345 ogledov

Logar bo kmalu ustanovil stranko, razkril njeno ime

Anže Logar Anže Petkovšek
Zdaj že bivši SDS-ov poslanec Anže Logar je razkril ime nove stranke, ki bo ustanovljena sredi novembra.

V pogovoru za N1 je Anže Logar, ki je pred kratkim izstopil iz stranke SDS, dejal, da bo ustanovil in vodil novo politično stranko, ob tem pa tudi razkril, kakšno bo njeno ime. Stranka se bo imenovala Demokrati. Zakaj takšno ime?

"Ker poudarja to, kar želimo s to politično potjo predstaviti. Torej politično širino, ki posluša, ki ji je jasno, katere reforme mora narediti, in katere primarna naloga je, da poišče soglasje za te reforme," je za N1 razložil Logar, obenem pa še razkril, da bo stranka ustanovljena 16. novembra v Mariboru. 

Logar je potrdil, kar se je sicer že vedelo, in sicer da mu bosta v stranko sledila tudi Eva Irgl in Dejan Kaloh, prav tako zdaj že nekdanja člana stranke SDS.

Logar je sicer z izstopom iz SDS dvignil precej prahu na desnem polu slovenske politike, precej oster je bil v izjavah ob njegovem izstopu prvak opozicije Janez Janša.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 13
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 23:09 24.oktober 2024.

    Numerološko bi jim najbolj ustrezalo ime Pogubniki. Saj res, leto se zaključuje in spet bom dobil na desetine kilogramov pošte voščil z najlepšimi željami vseh tistih, katerim sem z numerologijo in ustrezno izbiro imena firm oz. dejavnosti odprl vrata za ...prikaži več neprestan dotok financ. Lepo je, ko opravljaš dobro delo in občutiš občutek hvaležnosti in spoštovanja.

  • jakec1575 22:39 24.oktober 2024.

    Predlagam ime Presredek. Ali pa Vanalija.

  • Friderik1950 19:56 24.oktober 2024.

    Demokrati zveni preveč splošno, sploh pa preveč podobno. Republikanci, bi bilo tudi slabo, ker bi moral Logar nenehno zasmehovati Jajota. Še najbolje bi bilo Logarjevi logarji, če pravi logarji ne bi imeli nič proti.