Slovenija
6105 ogledov

Kaj se dogaja v SDS? Še en član pobegnil k Logarju

Janez Janša Profimedia Janez Janša.
SDS zapustil še en član, prav tako mestni svetnik.

"Sporočam, da sem danes uradno izstopil iz stranke, katere član sem bil več kot 17 let. Razlogi za to odločitev so tako vsebinski kot tudi osebni. Moji pogledi na razvoj politike v Sloveniji se v zadnjem času razlikujejo od usmeritev, ki jih zagovarja stranka," je preko X sporočil Matjaž Vede.

Ob izstopu iz stranke SDS je Vede zapustil tudi svoje mesto v ljubljanskem mestnem svetu. Tudi Vede član Platforme Sodelovanja, ki jo vodi Anže Logar.

Kot je znano, je včeraj iz SDS izstopil tudi Igor Horvat, prav tako mestni svetnik v Ljubljani. Na njegov izstop se je s hudimi očitki odzval poslane SDS Aleš Hojs. Več tukaj.  

Pred tem so SDS zapustili trije poslanci, Anže Logar, Eva Irgl in Dejan Kaloh. Logar je napovedal, ad bo še do konca tega leta ustanovil novo strank. Predsednik SDS Janez Janša medtem ocenjuje, da je ustanovitev Logarjeve stranke del scenarija za uničenje vlade Roberta Goloba.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • mph2 20:43 24.oktober 2024.

    "Janša medtem ocenjuje, da je ustanovitev Logarjeve stranke del scenarija za uničenje vlade Roberta Goloba." ... ha ha ha, smisel pa ima za humor, saj je res scenarij in to NJEGOV, princa teme. Smrad jedni. Logar se bo takoj po ...prikaži več volitvah zlizal z njim. Če ne bi poznal njegove zgodovine z domobransko stranko, bi mu še lahko nasedel, ker vendarle v resnici deluje povsem drugače kot princ teme osebno.

  • Avatar karjola
    karjola 20:24 24.oktober 2024.

    volk menja dlako ne navad

  • libris5555 18:13 24.oktober 2024.

    Še tak slaba oblast je boljša od one, ko je sploh ni.