Slovenija
16 ogledov

iPad 3 v začetku marca, iPad 2 v razprodaje?

newyorški iStore Reuters
Računalniška industrija Apple naj bi prvi teden v marcu predstavila novo različico svoje prodajne uspešnice iPad. Tretja generacija bo izpodrinila drugo, za katero pričakujejo, da se utegne kmalu prodajati ceneje. V zvezi z novo tablico se sicer pojavljajo ugibanja o njenem procesorju.

Pri proizvajalcu z logotipom jabolka uspevajo svoje skrivnosti dobro obdržati zase vse do zadnjega. Tako v zvezi s procesorjem novega iPada 3 ni jasno, ali bo ta štirijedrni ali ne. V tej smeri sicer ugibajo pisci portala Cnet, a ostajajo pri tem – torej pri ugibanjih.

Glede na govorice pa je vse bolj verjetno, da bodo novi iPad predstavili v prvem tednu marca. Proizvodnja naj bi že pospešeno potekala, prvi primerki pa naj bi prišli na tržišče natanko eno leto po lansiranju tablice iPad 2. Ločljivost zaslona naj bi bila 2.048x1.536 slikovnih točk. Končno naj bi dobil tudi retina zaslon, s čimer bo tablica primerljiva s telefonoma iPhone 4 in iPhone 4S, poroča Cnet. Poleg tega naj bi ponujal hitrejše delovanje, boljšo grafiko, samo oblikovanje pa bo skoraj nespremenjeno.

Ugibanja pa gredo v smeri, da bi lahko kmalu po tem, ko bodo novi iPadi preplavili tržišče, njihovi predhodniki hitro izgubili na vrednosti. Če bo to res, potem za ljubitelje, ki ne bodo zahtevali ravno najnovejšega, to gotovo ne bo slaba novica.

Najcenejši iPad 2 namreč pri nas sedaj stane kar okoli 480 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.