Slovenija
16 ogledov

Ime: Center park Ljubljana

Stožice, stadion Žurnal24 main
Športni park Stožice. Ime stadiona in dvorane po podjetjih.
Cena za športni park

Doplačila. Kolikšna bo vrednost dodatno naročenih del (npr. pomožne dvorane), še ni znano. Osnovna vrednost gradnje je 82,9 milijona evrov.

Športni park Stožice se bo verjetno imenoval Center park Ljubljana. Župan Zoran Janković je dejal, da bi bilo idealno ime sicer Center park Stožice, vendar bi bilo zaradi črke ž težavno za tujce.

Na nagradno anketo, ki je bila decembra objavljena v časopisu Ljubljana, so na Mestni občini Ljubljana (MOL) prejeli okoli 170 predlogov za poimenovanje parka ter samega stadiona in športne dvorane. Predlogi so bili, kot je dejal župan, zanimivi, a: “Odločili smo se, da ne poimenujemo ne stadiona ne dvorane po nobenem še živečem.”

Več javnih razpisov
Napovedal je, da bosta stadion in športna dvorana dobili ime po podjetju, nekaj ponudb so na občini že prejeli. Toda podjetji, po katerih se bosta imenovala nova športna objekta, bodo poiskali z javnim razpisom; prav tako z razpisom bodo poiskali najemnike VIP-lož.

Ta mesec naj bi bil objavljen tudi razpis za vodstveno ekipo športnega parka, na MOL pa pripravljajo še razpis za oblikovanje njegove celostne podobe.

Mraz upočasnil, a ne ustavil

Župan je dejal, da mraz gradbenih del ni ustavil, vendar pa delavcem “ni prijetno”. Zdaj že ulivajo ploščo trgovskega centra, danes naj bi postavili prvi lok za streho športne dvorane, v notranjosti že nameščajo instalacije. Janković napoveduje, da bo športni park kljub mrzli zimi in dodatnim zahtevam pri gradnji končan do 30. junija letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.