Slovenija
20 ogledov

Globe bodo veliko višje

Povišali se bodo tudi stroški za s pajkom odpeljano (sto evrov) ali olisičeno vo Žurnal24 main
Še pred koncem leta najverjetneje višje globe za nepravilno parkiranje v mestu.

Kar 200 evrov globe bodo mestni redarji kmalu naložili voznikom, ki bodo nepravilno parkirali na pločnikih, bankinah, kolesarskih stezah, avtobusnih postajah, v parkih in na drugih javnih zelenih površinah. Mestni svetniki so namreč včeraj soglasno potrdili osnutek sprememb odloka o cestnoprometni ureditvi. Da bodo spremembe verjetno v veljavi še pred koncem leta, pa je napovedal župan Zoran Janković.

 
 

Nujni so novi parkirni prostori za motorna kolesa ob območjih za pešce.

Slavko Slak, mestni svetnik LDS

 
Povišali se bodo tudi stroški za s pajkom odpeljano (sto evrov) ali olisičeno vozilo (50 evrov ob delovnikih in v soboto čez dan ter sto evrov ponoči ter ob dela prostih dnevih).

Odlok prav tako razširja sistem plačljivih parkirišč ob javnih cestah na območja zunaj središča mesta. Tako bodo morali tamkajšnji stanovalci kupiti dovolilnico za parkiranje na javnih površinah.

 

Odstranitev vozil

Nov odlok bo lastnikom zemljišč zasebnih večstanovanjskih zgradb ali kmetijskih in gozdnih zemljišč omogočal, da bodo lahko zaprosili za odstranitev zapuščenega vozila pod istimi pogoji kot na javnih površinah.

Stala bo sto evrov na leto, upravičeni pa bodo do ene na stanovanje. Pavel Klavs, vršilec dolžnosti načelnika mestnega oddelka za promet, je povedal, da bodo uvedeni prijaznejši pogoji za pridobitev dovolilnic tako na obstoječih kot na bodočih parkirnih conah. Dovolilnico bodo lahko dobili tudi lastniki stanovanj, ki imajo avtomobil v lasti lizing hiše, v poslovnem najemu ali imajo službeno vozilo, ter najemniki.

Čim prej parkirne cone

Slavko Ziherl (LDS) je v razpravi dodal, naj prebivalci četrtnih skupnosti ob središču mesta dobijo dovolilnice čim prej, parkirnina za kratkotrajno parkiranje v predmestju pa naj bo enaka kot v središču mesta. Tam namreč parkira veliko voznikov, ki prihajajo v Ljubljano na delo, in spreminjajo ulice v P + R-parkirišča (parkiraj in pelji). Odlok za zdaj predvideva, da bo mesto razdeljeno na parkirne cone, katerih cene pa bodo različne.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.